Nieuw

Exclusief: Obama-regering heeft bewust een aangewezen Al-Qaeda-partner gefinancierd

The Middle East Forum heeft ontdekt dat de Obama-regering een subsidie ​​van $ 200.000 aan belastinggeld heeft goedgekeurd aan een al-Qaeda-partner in Soedan – een decennium nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën het als een organisatie voor terrorismefinanciering had aangewezen. Meer verbluffend bevestigden overheidsfunctionarissen specifiek de vrijlating van ten minste $ 115.000 van deze subsidie, zelfs nadat ze hadden geleerd dat het een aangewezen terreurorganisatie was.

Het verhaal begon in oktober 2004, toen het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën de in Khartoem gevestigde Islamic Relief Agency (ISRA), ook wel bekend als de Islamic African Relief Agency (IARA), aanwees als een organisatie voor terrorismefinanciering. Dit gebeurde vanwege ISRA’s banden met Osama bin Laden en zijn organisatie Maktab al-Khidamat (MK), de voorloper van Al-Qaeda.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft ISRA in 1997 een formele samenwerking met MK opgericht. Tegen 2000 had ISRA $ 5 miljoen opgehaald voor de groep van Bin Laden. Het ministerie van Financiën merkt op dat ISRA-ambtenaren zelfs probeerden te helpen “[Bin Laden] te verplaatsen om een veilige haven voor hem te bewerkstelligen.” Verder meldt het dat ISRA in 2003 fondsen heeft geworven in West-Europa die speciaal zijn bestemd voor zelfmoordaanslagen van Hamas.

In 2004 werden alle bijkantoren van ISRA aangewezen, waaronder een Amerikaans kantoor, de Islamic American Relief Agency (IARA-USA). Uiteindelijk werd bekend dat deze Amerikaanse tak meer dan 1,2 miljoen dollar illegaal had overgedragen aan Iraakse opstandelingen en andere terreurgroepen, waaronder naar verluidt de Afghaanse terrorist Gulbuddin Hekmatyar. In 2010 hebben de uitvoerend directeur van IARA-USA en een bestuurslid zich schuldig gemaakt aan witwassen, diefstal van overheidsgelden, samenzwering en diverse andere tenlasteleggingen.

Lees verder bij:

National Review, by Sam Westrop, July 25, 2018:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s