Nieuw

De migratieoplossing van de EU? Gooi geld naar het probleem

Toen de Europese leiders eerder deze maand bijeenkwamen om een akkoord over migratie uit te werken, slaagden ze erin bondskanselier Angela Merkel uit de afgrond te redden. Maar het wordt nu al duidelijk dat het akkoord dat ze sloten eerder een tijdelijk doorprikken van ideologische verschillen over migratie was dan een permanente oplossing.

Terwijl de EU het eens was over de mogelijke oprichting van centra voor de doorreis van migranten op Europese bodem, ontschepingsplatforms in Noord-Afrika, en een algemene verklaring dat illegale migratie een Europees probleem was, werd geen aandacht besteed aan de details over hoe dit alles in de praktijk zou werken. Geen enkel Europees land heeft zich vrijwillig aangemeld om een opvangcentrum te huisvesten, en pogingen om regeringen in Noord-Afrika over te halen zich bij het plan aan te sluiten en mee te werken aan een ontschepingsregeling zijn nergens uitgekomen. Tunesië, Libië, Marokko, Algerije en Egypte hebben allemaal geweigerd de tijdelijke opslagplaatsen op te zetten waar de EU om vraagt. Ook mensenrechtengroeperingen steunen het idee niet erg. Dus wat nu?

Het is aan de Europese Commissie om te proberen de lauwe reactie op de plannen tegen te gaan door vlees op de botten van de migratieovereenkomst van de Raad van de EU te leggen. Deze week heeft de Commissie een paar aanvullende details vrijgegeven over hoe dit eruit zou kunnen zien; misschien wel de belangrijkste daarvan was het voorstel om £5,300 (€6,000) te betalen voor elke geredde migrant die een EU-land opneemt. Nieuwsgierig lijkt het erop dat Brussel er in wezen mee heeft ingestemd om de Europese regeringen om te kopen voor de opvang van migranten die op weg naar Europa in het Middellandse Zeegebied zijn gered. De EU ziet in feite in de tussentijd geen andere optie dan het probleem met contant geld aan te pakken in de hoop dat financiële beloningen voor landen als Italië, Griekenland, Spanje en Frankrijk voldoende zullen zijn om het politieke risico van de opvang van migranten te aanvaarden totdat hun asielaanvragen zijn gecontroleerd.

Toch is het moeilijk in te zien hoe dit plan lang zal standhouden. Er is geen andere kwestie die de pan-Europese eenheid zo bedreigt als de stroom van illegale migratie naar het continent. De gevechtslinies zijn talrijk: Europeanisten versus nationalisten; Zuid-Europeanen versus Noord-Europeanen; Oost- en Centraal-Europeanen versus Zuid-Europeanen; en de EU versus populistische regeringen in Italië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Tsjechië. Welke oplossing Brussel ook voorstelt, het zal iemand ergens boos maken – wat betekent dat de eensgezindheid die de EU koestert een onmogelijke berg is om te beklimmen. De EU heeft dan twee slechte opties: de nucleaire optie gebruiken om de asielhervorming door te drukken ondanks hevig verzet van meerdere leden; of teruggaan naar de tekentafel.

Elke dag die voorbijgaat zonder een gemeenschappelijke oplossing, wordt het merk van de EU nog meer bezoedeld. De enige winnaars in dit verhaal zijn de nationalistische ministers en partijen als Matteo Salvini, Viktor Orbán, Sebastian Kurz, de Zweedse democraten en de Duitse AfD – marginale krachten die nu zetels in het parlement winnen en regeringen vormen als senior of junior partners. Zoals al jaren wordt gezegd, blijft migratie een gapende wonde voor een Europees politiek establishment dat zijn macht al lang als vanzelfsprekend beschouwde na meer dan een halve eeuw het continent te hebben gerund. En de oplossing voor dit probleem lijkt nergens in zicht.

Bron:

https://blogs.spectator.co.uk/2018/07/the-eus-migration-solution-throw-cash-at-the-problem/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s