Nieuw

Antwerpen: 51% sociale woningen voor vreemdelingen

In Antwerpen schommelt de wachttijd voor een sociale woning tussen de vier en acht jaar, zo blijkt uit het antwoord van schepen van Wonen, Fons Duchateau (N-VA) op een vraag van Antwerps gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang). Als gevolg hiervan verliest volgens de Vlaams Belang’er de sociale huisvesting zijn functie van sociale bescherming. De belangrijkste oorzaak? Liefst 51 procent van de sociale woningen wijst de stad toe aan vreemdelingen.

In Antwerpen zijn er lange wachttijden voor een sociale woning. Afhankelijk van het soort woning moeten behoeftigen soms vier – in het geval van een studio – tot acht jaar – in het geval van een woning met één of meerdere slaapkamers – wachten.

Sceptr >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Antwerpen: 51% sociale woningen voor vreemdelingen

 1. Scrutinizer // juli 26, 2018 om 19:05 //

  Oh, dat was me nog niet bekend: de verhollandsing van Vlaanderen…
  Allez, misschien binnenkort ook wachtlijsten in de gezondheidszorg.
  Enfin maakt niet uit wie “wint” in de race to the bottom.
  Als binnen afzienbare tijd de giga schuldenzeepbel klapt verandert de gehele EU in 1 groot Griekenland en storten alle voorzieningen in: de een na de ander en dat in alle landen inclusief BRD. Mede dankzij de toestroom van extra kostenposten, geef ik dat nog hooguit 5 jaar maar het zou me niet verbazen mocht het (véél) eerder gebeuren.

  Like

 2. Yvonne // juli 26, 2018 om 20:02 //

  Ja en? Die moeten toch ook ergens wonen? Haha neem het niet serieus en nu weg wezen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s