Nieuw

A Biblical Defense of Ethno-Nationalism

A Biblical Defense of Ethno-Nationalism

Ethno-nationalism is a belief system that affirms a traditional Christian understanding of families, tribes, and nations. Ethno-nationalism holds that nations are defined and rooted in common heredity, and that the foundations of a nation are based on common ancestry, language, culture, religion, and social customs.

What are the primary factors that bind a nation together? Is it common ancestry or common ideas? In a sense, ethno-nationalism is redundant. It is evident that the English word nation has been traditionally defined by birth, not merely geographic or political boundaries. The word nation in the English language is related to natal, which means birth, as in a neo-natal ward. On Christmas we celebrate Christ’s nativity. You are a native of the land of your birth. But if this is true, why even speak of ethno-nationalism since it is redundant? Why not simply defend the concept of nationalism? The reason is that in recent history we have seen the ascendancy of the concept of the proposition nation. A proposition nation is supposed to be a group of people who are united by a common ideology rather than by common heredity, but as we shall see, a proposition nation is a contradiction in terms.

WhiteLocust >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9327 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on A Biblical Defense of Ethno-Nationalism

 1. Scrutinizer // juli 26, 2018 om 10:03 //

  Goh, dat zou de plantage-eigenaar (bv. Coburger of Amsberger) wel willen, he. Dat we ons wegens geboorte identificeren met het stuk grond en de stam die er leeft. Levenslange trouw aan de eigenaren, zit dan a.h.w. tussen de oren van de slaven.

  Wat is heel die linguistische spielerei met geboren worden?
  Iedereen wordt geboren. So what?
  De vraag is binnen wat? Binnen een land?(*) Een etnie? Een kaste? Een gilde? En welke (meerdimensionale) matrix zou ik dan moeten respecteren? Moet ik omwille van geboorte dwingend later atheistische Vlaamse ingenieur electro-mechanica worden (oh, en uiteraard ook van de RUG en niet de KUL) en bij dezelfe multinational een baan uitoefenen?
  Eenieder die mij claimt (zoniet juridisch dan toch via brainsmotheren) wil vooral mijn gehoorzaamheid aan de groep waartoe ie zelf behoort en dat is niet omdat ie het beste met MIJ voorheeft doch met ZICHZELF.
  Als die groep echt zo geweldig is, dan zal ik me er uit vrije wil heus wel bij aansluiten.
  Alleen als het m.i. geen goed idee is (en de ander dat beseft) dán … is er een hoop indoctrinatie en sociale druk voor nodig.
  ’t Is net zoiets als het verschil tussen sex (als in “de liefde bedrijven”) versus verkrachting of een vrijwillige donatie aan een goed doel versus een verplichte belasting om geld aan ontwikkelingshulp te doneren. Als mensen het echt een goed idee vinden, doen ze het heus wel uit eigen beweging.

  (*) lees: de toevallige uitkomst van een bendeoorlog tussen rivaliserende plantage-eigenaars alsof het succesvolle historische geweld van die kaste, de maatstaf der dingen zou moeten zijn voor hoe ik mezelf vandaag identificeer en aan wie ik loyaliteit verschuldigd ben bv. aan (medeslachtoffers van) de Coburgers maar niet aan (die van) de Oranjes.

  Liked by 1 persoon

 2. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s