Nieuw

Zweedse Justitie deelt strenge straffen uit aan criminelen: yoga, fitness, basketbal, bakken, koken, schaken en artistieke creatie

Foto: Kriminalvården.

Storboda, in het noorden van Stockholm, heeft zich gespecialiseerd in het opsluiten van gewelddadige en criminele immigranten die het land uitgezet moeten worden. Een artikel op Kriminalvården’s (Crimineelzorg) website en in zijn personeelsmagazine beschrijft men hoe men de problemen met de gedetineerden binnen de instelling opgelost heeft door het aanbieden van computers, internet, sociale media en Skype, en toegang tot cursussen in yoga, fitness, basketbal, bakken, koken, schaken en artistieke creatie.

De ordeproblemen bestonden uit vandalisme en grof geweld tussen bewoners en medewerkers. Maar sinds de faciliteit is uitgerust met alle moderne gemakken en meer het gezicht van een vakantieoord heeft gekregen, wordt gezegd dat het rustiger is. Ook zijn er minder klachten van gedetineerden die eerder dachten dat het alarm dat gepaard ging met geweldsincidenten storend voor hen was.

Op de muren van een van de grootste kamers zijn twaalf grootbeeldmonitoren aangesloten op evenveel computers. Daar kijken ze naar YouTube-clips, skypen met familie in hun thuisland en chatten op sociale media.

Een van hen is Hussein, die zegt dat hij veel gelukkiger wordt als hij naar hiphop luistert en met zijn broer in Iran skypt. Waar hij zich schuldig aan heeft gemaakt om op Storboda terecht te komen, wordt niet gerapporteerd.

In het algemeen handelt het zich om personen die zijn veroordeeld voor grove misdaden en/of gewelddadig zijn geweest en in gevangenschap wachten op hun deportatie – “een clientèle van jongere mannen die hun leven lang gebruik hebben gemaakt van geweld en bedreigingen”, zoals de Crimineelzorg-chef het formuleert wanneer hij geïnterviewd wordt in het artikel.

Bij Storboda wil men ze echter meer als een slachtoffer zien:

“Het zijn jonge mannen met gebroken dromen. Iedereen draagt een zware geschiedenis op zijn schouders”, schrijft Kriminalvården in het artikel. Mikael Skaldeman, een Crimineelzorg-inspecteur en verantwoordelijk voor één van de afdelingen in Storboda, legt uit dat het gaat om “het verzekeren van een waardige terugkeer voor mensen die niet het recht hebben om hier te zijn” en “het ondersteunen in hen terugkeer”.

“Al het personeel werkt hard aan het vinden van leuke bezigheden en activiteiten om de fundamentele rechten van de gevangenen te vervullen,” zegt Skaldeman.

Soms kan het verblijf in Storboda lang zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de uit te zetten persoon niet meewerkt of heeft gelogen over het land waar hij vandaan komt. Dan is volgens Kriminalvården het goed dat er een breed scala aan activiteiten op de faciliteit is. Onder de items die in het artikel worden genoemd zijn yoga, fitniss, basketbal, bakken, koken, schaken en artistieke creatie.

Er is geen tekort aan klanten bij Storboda. Het is altijd volgeboekt met misdadigers die moeten worden uitgezet.

Op sociale media vragen mensen zich af of het niet iets te veel is om de zware criminelen te belonen, terwijl er tegelijkertijd niets wordt aangeboden aan de slachtoffers.

Bron:

https://samnytt.se/lugnare-pa-anstalten-sedan-de-kriminella-fick-datorer-och-kurser-i-yoga-och-konstnarligt-skapande/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse Justitie deelt strenge straffen uit aan criminelen: yoga, fitness, basketbal, bakken, koken, schaken en artistieke creatie

  1. ten hemel schreiend,wat een watjes die zweedse regerings kneusjes.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s