Nieuw

Studie: 5.904 reisden vanuit West-Europa om zich bij ISIS te voegen, 1.765 zijn teruggekeerd

Het Kwaad: Vrouwelijke ISIS-deserteurs.

Duizenden mannen, vrouwen en kinderen zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk en West-Europa gereisd om samen te werken met ISIS…en volgens een nieuw rapport is er ook een schokkend aantal teruggekeerd naar huis.

Het International Centre for the Study of Radicalisation bracht een rapport uit met de titel “From Daesh to ‘Diaspora’: Tracing the Women and Minors of Islamic State”.

Westmonster sprak met de mensen achter het rapport en bevestigde dat 5.904 mensen naar Irak of Syrië reisden om zich bij ISIS aan te sluiten, 1.023 daarvan waren vrouwen en 1.502 waren minderjarig.

Daarvan zijn er 1.765 teruggekeerd – 138 vrouwen en 834 kinderen.

Dit zou vooral zorgwekkend moeten zijn gezien de dreiging die deze potentieel geradicaliseerde mensen nu vormen.

In het verslag staat: “Vrouwen en minderjarigen die banden hebben met en geïnspireerd zijn op IS hebben al laten zien dat zij een prominente rol spelen bij bedreigingen voor de veiligheid, met tal van verijdelde en succesvolle aanvallen die wereldwijd worden opgezet en uitgevoerd.

“Ten eerste zijn er de fysieke beveiligingsrollen en gerelateerde trainingen die vrouwen hebben ondernomen op IS-terrein en het potentieel om vaardigheden of praktijken die zijn geleerd naar andere locaties over te dragen of toe te passen.”

In het verslag wordt opgemerkt dat vrouwen samen met mannen zijn gefilmd in gevechten op slagvelden in Syrië en Irak.

Voorts merkte Europol op dat 96 vrouwen in 2014, 171 in 2015, 219 in 2016 en 123 in 2017 waren gearresteerd wegens tenlastelegging van terrorisme.

In Parijs werden in september 2016 vijf vrouwen in een terroristische cel gearresteerd nadat een defecte autobom bij Notre Dame was gevonden.

En met betrekking tot de kinderen, die vaak bekend staan als ISIS-‘welpen’, staat in het rapport dat “tussen september 2014 en december 2016 op zijn minst bij 34 plannen 44 tiener- en pre-tienplussers uit zeven West-Europese landen betrokken waren”.

Westmonster >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Studie: 5.904 reisden vanuit West-Europa om zich bij ISIS te voegen, 1.765 zijn teruggekeerd

  1. Men laat ze toch allemaal terugkomen.
    Niet zeuren dan als er weer ergens een aanslag plaatsvindt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s