Nieuw

Nederlandse staat niet aansprakelijk voor dood twee treinkapers

Hamer van rechter om vrouwen mee knock-out te slaan zodat ze verkracht kunnen worden

Door: Tonny van der Mee

De Nederlandse staat hoeft de nabestaanden van twee Molukse treinkapers geen schadevergoeding betalen. De rechtbank in Den Haag houdt de staat niet aansprakelijk voor hun dood bij de gewelddadige beëindiging van de kaping bij De Punt in 1977. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. De nabestaanden hebben al aangegeven in hoger beroep te gaan.

Met de uitspraak komt een eind aan bijna twee jaar durend proces. Bij de beschieting door precisieschutters en de bestorming van de trein door ruim dertig mariniers kwamen op 11 juni 1977 twee passagiers en zes treinkapers om. Drie kapers overleefden de actie.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/nederlandse-staat-niet-aansprakelijk-voor-dood-twee-treinkapers~abdd8bd0/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nederlandse staat niet aansprakelijk voor dood twee treinkapers

  1. Ja natuurlijk die willen geld zien zodat ze helemaal niet meer hoeven te werken als ze dat al doen. Ook al zou de staat opdracht hebben gegeven dan nog is dat gewoon rechtmatig. Dan moet je maar geen trein kapen en gijzelaars af maken. Ik had ze ook kapot geschoten als ik toen was in gezet.

    Like

  2. Jack vanderVeen // juli 25, 2018 om 20:09 //

    Bu de vraag: wie betaalt al de procedurekosten van heel deze onzinnige kermis.
    Jammer dat de commando’s niet alles plat gemaaid hebben toentertijd. Dat had zeker deze onzin kunnen voorkomen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s