Nieuw

Hoogopgeleid kosmopolitisch wereldverbetermeisje vlucht uit Amsterdam, want te kosmopolitisch. Woehaha. Woehaha.

Mijn buurt, waar ik tegenwoordig in het Engels word aangesproken op het terras van mijn ­favoriete café. Waar mijn vriend en ik ons wat ontheemd voelen.

Wij, hoogopgeleide kosmopolitische wereldverbeteraars met een goede baan, die de halve ­wereld over hebben gereisd en meerdere talen vloeiend ­spreken.

Wij, die het nog kunnen betalen om in de stad te wonen, maar ­tegelijkertijd onze vrienden voor gek verklaren als zij als opgejaagd wild de huizenmarkt ­proberen te veroveren.

Wij hebben de beslissing genomen om de mooiste stad te verlaten en ik weet nu al dat mijn hart huilt als de deur van de verhuiswagen dichtslaat en ik mij zal realiseren dat mijn stad nooit meer zo toegankelijk voor mijn kinderen zal zijn als dat zij ooit voor mij was.

Parool >>

We zullen je vreselijk missen, Natalie.

Woehaha. Woehaha.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Hoogopgeleid kosmopolitisch wereldverbetermeisje vlucht uit Amsterdam, want te kosmopolitisch. Woehaha. Woehaha.

 1. Duchesne // juli 25, 2018 om 20:35 //

  De macht is niet enkel op straat uit handen van de overheid, ook binnen hun eigen muren is de boel uitgehold. De vraag wie er nu de baas is in dit land is dan ook steeds wisselender van antwoord….

  https://www.ed.nl/best/verdachte-van-dodelijke-schietpartij-in-best-is-ook-in-de-cel-zijn-leven-niet-zeker~adb3a05c/

  Ofwel, je mag jezelf niet verdedigen van de overheid en als je dat wel doet dan leveren ze je feitelijk uit aan derden….

  Een suggestie voor opsporings ambtenaren: is het een optie eens te gaan nadenken met welke opsporingen en aanhoudingen de samenleving wel en niet is gebaat….

  Like

 2. Republikein // juli 25, 2018 om 20:39 //

  Nou moe.

  Like

 3. Ach,…de linkse ‘hoogopgeleide kosmopolitische wereldverbeteraar’ voelt zich ‘ontheemd’. Op het terras van hun ‘favoriete café’ nog wel. In Amsterdam.
  En ondanks dat zij ‘meerdere talen vloeiend ­spreekt’ komt zij tot de ontdekking dat de stad is veranderd……..!!?

  Ja, die stad is veranderd, en niet ten goede.
  En weet je hoe en door wie dat oa. komt, ‘hoogopgeleide kosmopolitische wereldverbeteraar’,(?)…..door import volk zoals jij.
  Polder-madammekes die naar Amsterdam vertrokken en zich van het een op het andere moment ‘kosmopolieten’ waanden. Waar zij tezamen met andere ‘hoogopgeleide kosmopolieten’ – veelal uit de binnenlanden van de 3e wereld- de boel tot op het bot kwamen verzieken. Die dus!

  Maar goed,’ze’ voelt zich inmiddels ‘ontheemd’, zodat de ‘hoogopgeleide kosmopolitische wereldverbeteraar’ haar heil elders gaat zoeken.

  Hopelijk heel ver weg in een andere ‘hoogopgeleide kosmopolitische’ omgeving!

  (en vergeet vooral niet om de rest van de ‘3e wereld kosmopolieten’ mee te nemen)

  Kan Amsterdam ook weer eens lachen!

  Liked by 1 persoon

 4. Scrutinizer // juli 25, 2018 om 23:01 //

  Ik heb altijd een afkeer gehad van mensen die zichzelf bestempelen als “hoogopgeleid” of “kosmopolitisch”.

  Hoogopgeleid zegt tenslotte slechts iets over de input (er is zoveel jaren onderwijs in iemands hoofd gestopt), niet over output (hoe intelligent en goed onderbouwt zijn de meningen die ie verkondigt).

  Kosmopolitisch is nog erger als zelfbeschrijving omdat het subjectief is.
  En dan m.n. al die Nederlanders die vinden dat ze “vloeiend” meerdere talen spreken omdat ze -nota bene in NL zelf- op een terrasje een “su dorans” bestellen, omdat zelfs voor zo’n simpel woord hun uitspraak voor geen meter deugt. Ten eerste heet zoiets appelsiensap (of sinaasappelsap zo je wil) maar als je het dan toch perse in een vreemde taal wil bestellen, leer het dan in hemelsnaam eindelijk eens correct uit te spreken i.p.v. het te radbraken.

  Maar goed: kosmompolitisch dus… althans dat beweert menigeen van zichzelf o.b.v. veel gereisd te hebben. Alsof als toerist ergens een paar weken verblijven je plots tot deskundige maakt! De meeste van die zelfbenoemde kosmopolieten hebben nog nooit langer dan 6 maand in den vreemde gewoond behalve misschien als uitwisselingsstudent in het kader van het Erasmusprogramma waarbij ze dan elders vooral met een mix van overige uitwisselingsstudenten omgaan maar juist NIET met het de locals.
  Nochtans leer je in 6 maand tijd echt geen 20 culturen kennen. Je zou er misschien 1 redelijk aardig kunnen doorgronden, nl die van het gastland i.g.v. total immersion, dus niet als je uitsluitend omgaat met de kliek van overige Esrasmusstudenten (die doorgaans samenwonen in dezelfde gebouwen van een soort stichting studentenhuisvesting) en uitgerekend met de locals 0,0 contact hebt.

  Kortom als er 2 woorden zijn die ik nooit of te nimmer in de mond neem om mezelf te omschrijven dan zijn het wel “hoogopgeleid” en “kosmopolitisch”, simpelweg omdat ik dat uitermate aanmatigend vind en ik er allergisch voor ben als iemand anders zichzelf zo omschrijft.

  Als iemand zich op die wijze (met gebruik van die 2 termen) zichzelf voorstelt, nou dan weet ik al genoeg: een charlatan die niet nadenkt, die input met output verwart en wiens subjectieve inschatting van zichzelf erg positief is, of minstens: die graag heeft dat u die indruk heeft, maar die dat niet probeert te bereiken d.m.v. zijn output (nl. interessante goed onderbouwde meningen uiten), doch die het moet hebben van het u opdringen van een positief eindoordeel.

  Wie weliswaar hogeropgeleid IS maar ook nog eens wéét dat ie intelligente output produceert, hoeft zich niet als hogeropgeleid te omschrijven, immers het zal zijn toehoorders heus wel opvallen wat voor goed onderbouwde meningen je verkondigt. Je hoeft jezelf ook niet kosmopolitisch te noemen als uit wat je zegt, blijkt dat je bv. in 6 landen op 3 continenten gewoond hebt (i.p.v. alleen in 100 landen als rugzak toerist hebt rondgelopen).

  LBNL is het weer een typisch staaltje verdeel en heers. Deel de bevolking in hogeropgeleiden en lageropgeleiden en verkondig verder dat de andere mening vooral voorkomt onder lageropgeleiden: zo zal je hogeropgeleiden zonder ruggengraat zich laten schamen als ze een andere mening hadden en zullen zij (minstens qua uitingen) hun mening aanpassen.
  Helamaal zielig wordt het als je erachter komt dat onderwijs op nagenoeg alle terreinen behoudens exacte wetenschappen tegenworodig weinig meer is dan regelrechte indoctrinatie in policor propaganda (zeker bij studies als sociologie maar helaas ook bij geschiedenis). M.a.w. “hogeropgeleid” betekent dan in wezen niets anders dan “langergeindoctrineerd”. In wezen is het juist een negatief label: “wij die extra lang door de overheid gebrainsmothered werden”. En daar zijn ze dan fier op. Stelletje losers.

  Als ik succesvol belegger ben t.g.v. goede economische inzichten, is dat niet OMDAT ik drs. Economie ben (van de “vermaarde” EUR) doch eerder ONDANKS die hersenbevuiling. Pas een jaar of 5 na het behalen van mijn titel ontdekte ik op internet von Mises en de Austrian school, die in de propagandafabriek werd doodgezwegen ten gunste van o.a. Keynes en diens mythologie.
  Maar de meesten kunnen het emotioneel niet aan om de werkelijkheid onder ogen te zien. Na zo’n 5 a 6 jaar zwoegen voor hun bul, zijn ze zo trots op dat stukje papier dat ze later niet kúnnen accepteren dat het een en al fake was. De slachtoffers van de propaganda lijden eigenlijk collectief aan het Stockholm syndroom en verdedigen hun indoctrinatiekampen fervent zodat ze trots kunnen blijven op hun verwezenlijking om aan dat “prestigieuze” instituut een diploma te hebben gehaald.
  Eigenlijk zijn het zielige ziekelijke figuren. Slachtoffers verknoeid voor het leven (die trouwens net als Keynes de grootste crisis van hun leven niet zien aankomen en daardoor weldra -net als hun idool- mega verliezen zullen lijden op de beurs of in geleveraged vastgoed. Dat was reeds zo in 2008 en zal zich weldra op nog grotere schaal herhalen).

  Neen, iemand die zichzelf met trots hogeropgeleid noemt (behoudens als het een ingenieur betreft o.i.d.), is eigenlijk welhaast per definitie een te argwanen figuur.

  Like

 5. Veel van die zogeheten heel intelligente mensen zijn niet goed wijs.
  Mijn grootmoeder was niet zo intelligent maar wel heel wijs. En dat heeft haar verder gebracht dan menig ‘heel intelligent’ mens. Mijn moeder bijvoorbeeld was dus wat je zou kunnen noemen heel intelligent en kon ook vloeiend Duits, Frans en Engels spreken, maar niet wijs. Die moest regelmatig door mijn grootmoeder te hulp geschoten worden in advies en daadwerkelijke hulp.

  Like

 6. @Scrutinizer

  Onderbouwd is met een d op het end.

  Die heb ik er uitgevist, zitten er nog meer in, nu Rommel je comment tot stukje verklaard heeft ?

  Scheelt me werk als je voortaan je comments foutloos aanlevert, bij Duchesne hebben we het opgegeven.

  No worries, just kiddin.. 😉

  Like

 7. Amsterdam verkeert inderdaad in een zeer vreemde situatie. Amsterdammers, en ook import-Amsterdammers als ik, en ik ben echt van een ander type dan Natalie, zitten tussen een hamer en een aambeeld, een ‘stone and a rock’.

  Aan de ene kant de groeiende ronduit vijandige moslimpopulatie (gelukkig vrij grondig zelf-gesegregeerd), aan de andere kant de toenemende populatie van expats (die permanent aanwezig zijn, permanent als in meerdere jaren), en het almaar uitdijende toerisme (toeristen gaan dan wel weer weg, maar daar heb je weinig aan als de aantallen almaar toenemen).

  Ik vermoed dat Natalie niet vlucht voor de eerste categorie, de mohammedanen, simpelweg omdat ze niet in ‘zo’n’ buurt woont. Op het terras van haar cafe wordt Engels gesproken meldt ze, dat duidt op een toename van expats in haar wijk.

  De meeste expats zijn niet geïnteresseerd in Amsterdammers is mijn ervaring. Ik woon naast drie verdiepingen die verhuurd worden aan expats. De Fransen die er nu zitten weigeren om gedag te zeggen bijvoorbeeld en ik spreek nota bene enigszins redelijk Frans (en ben niet onvriendelijk in de dagelijkse omgang en ik zie er ook niet heel eng uit). Als het Parijzenaars zijn, en die kans is groot, 25% van de Fransen woont in Parijs, en al helemaal de lui die in de IT-industrie werkzaam zijn, en daar wordt mijn naburige pand aan verhuurd, dan valt het nog enigszins te begrijpen. Daar zegt men elkaar ook niet gedag.

  Ik vermoed ook dat Natalie haar stamkroeg niet een Amsterdamse buurtkroeg was, want die veranderen niet hoor. Het zal wel zo’n hipstertent geweest zijn.

  Ik kan nog wel een uur of wat doortypen, en zal dat misschien ook wel eens doen, op zich is het een interessant onderwerp (dat dicht bij me staat), maar ik heb nog een vertaling liggen, dus laat het even hier bij 😉

  Like

 8. Scrutinizer // juli 26, 2018 om 02:45 //

  @Fubar

  “a rock and a hard place”…

  Ja, inhoudelijk had ik nog niet op het artikel gereageerd (omdat ik me niet wilde verwaardigen om te reageren op een sujet dat zichzelf meende te moeten kwalificeren als hoogopgeleid en kosmopolitisch) maar inderdaad, wat je schrijft bedacht ik me ook.
  Wegvluchten omdat er Engels gesproken wordt. Tja … wat eng he?
  Ik denk dat de meeste bezoekers hier wel omwille van een andere taal zouden wegvluchten.

  Ik beschouw mekaar niet begroeten als een grote stedenfenomeen en zou me daar maar niet teveel aan storen. In Antwerpen heb ik 1 buurman op de overloop en een stuk of 10 in (mijn ingang van) het gebouw. Die zie ik niet dagelijks maar als ik iemand tref in de lift, tja dan begroeten we mekaar wel.
  Sinds ik een mooi en schattig dochtertje heb, maken mensen zelfs een praatje, wat ze vroeger niet deden. De gebruikelijke trivialiteiten (“hoe oud is ze al”, “oh wat is ze toch mooi”, “ze ziet er erg slim uit”, dat soort standaardcomplimenten), meer ook niet.
  Ik zou me aan expats helemaal niet storen.

  In Montevideo zijn we zelf inwijkelingen. Uruguayanen zijn over het algemeen erg vriendelijk en daar is onze peuter nog meer het gespreksonderwerp in de lift. Maar we spreken Castilliaans tegen de mensen. Ikzelf met een betweterig Spaans accent en woordkeus (zoals ik het 20 jaar geleden leerde in Spanje), maar mijn vrouw heeft de taal pas recent locaal geleerd dus die gebruikt vooral locale woorden en spreekt eerder met een Uruguyaanse tongval. En ons peutertje? Die gaat naar de creche en leert er spelenderwijs de taal, net zoals alle kleine Uruguayaantjes. Verder zoek ik geen contacten met andere expats, doch juist -bewust- met locals.

  Dat is anders in Punta. Mijn ouders richten zich vooral op expats en die komen 1x per maand samen. Wij gaan dan ook naar die meetings en dus ken ik een hoop Canadezen, US citizens, Engelsen, Fransen, Duitsers, Zwitsers etc.
  Die zijn meestal ouder dan wijzelf doch jonger dan mijn ouders en zodoende klikt het met ons beider generaties wel. Het is zowel interessant als gezellig. Maar ofschoon er in MVD ook expat meetings georganiseerd worden, bezoek ik die bewust niet. Ik beschouw Punta sowieso als vakantieoord en verder als de plek waar mijn ouders het leven van hun keuze leiden, dus daar met expats omgaan is prima.
  Maar in MVD wil ik er mijn tijd niet in stoppen want ik wil me net focussen op locals. Immers, ofschoon we niet weten wat de toekomst brengt (mogelijk een communistische revolutie die ons noopt te verhuizen over enkele jaren?), is het mijn voornemen in Uruguay te blijven en dus heb ik de wil te integreren en deel uit te maken van die samenleving. Ik wil mijn dochtertje thuis wel 2 extra talen meegeven maar verder wil ik dat zij opgroeit als Uruguayaanse onder de Uruguayanen dus moeten haar papa en mama niet voortdurend Amerikanen (of Vlamingen) over de vloer krijgen doch vooral Uruguayaanse vrienden, liefst zelf ook met kinderen.

  Terug naar het artikel: ik vraag me echt af waarom iemand haar favoriete stad verlaat omdat er Engels gesproken wordt in haar favoriete cafe. Of was dit gewoon een nep artikel? Aanstellerij van iemand die vond dat de huur te duur werd en een excuus zocht en dan lekker politiek correct afgeeft op “andere blanken” (maar VOORAL NIET op knuffelmarokkanen) en die besloot om zich interessant te maken met zo’n ingezonden brief, die goed is voor haar PC imago en mogelijk haar carriere gunstig beinvloed (bv. als ze voor de overheid of een ngo werkt als sociologe o.i.d.). Tevens vraag ik me vaak af of vele zg.ingezonden brieven in de MSM niet gewoon het werk zijn van de redactie. M.a.w. niet alleen fake nieuws omtrent Putin of false flags in Syrie maar ook omtrent meningen uit het publiek: allemaal om de toon te zetten.
  Ik weet het niet.
  Maar ja … we komen terug bij mijn beginpunt: waarom me ueberhaupt iets aantrekken van iemand die zichzelf omschrijft op de manier dat deze “lezeres” het deed?
  De mening van een gestoorde persoonlijkheid met stockholm syndroom, interesseert me eigenlijk totaal niet.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s