Nieuw

Hongarije: wij accepteren geen politieke chantage door de EU

Foto: Hongarije, Boedapest, parlementsgebouw.

– Premier Viktor Orbán heeft de afgelopen maand een “recordbrekend diplomatiek schema” voltooid en een ontmoeting gehad met enkele van de belangrijkste wereldleiders, zei de staatssecretaris voor communicatie woensdag.

– Orbán’s recente gesprekspartners waren onder andere de Duitse kanselier, de premiers van China en Israël, de presidenten van Rusland en Turkije en hij had een telefoongesprek met de Amerikaanse president Donald Trump, met wie hij tijdens een NAVO-top ook persoonlijk een paar woorden uitwisselde, vertelde Tamas Menczer tijdens de persconferentie.

– Dit alles betekent dat wereldleiders aandacht besteden aan de Hongaarse premier en hem beschouwen als een centrale Europese premier wiens mening belangrijk is en de moeite waard om naar te luisteren, zei hij.

– Politieke tegenstanders hebben de regering bekritiseerd voor het isoleren van Hongarije in termen van diplomatie, maar deze ontmoetingen hebben aangetoond dat het tegendeel waar is, voegde hij eraan toe.

Het zou verschrikkelijk zijn als Brusselse besluitvormers het Hongaarse volk zouden straffen voor het migratiebeleid van de regering

– De regering heeft altijd gehandeld om de Hongaarse belangen te verdedigen. Noch zoekt het naar conflicten, noch loopt het ervoor weg, vervolgde hij.

– Bovendien heeft de regering van Orbán goed gereageerd op de internationale uitdagingen, zei hij, en benadrukte dat Orbán de eerste Europese leider was geweest die de gevaren van illegale immigratie erkende en snel optrad om het land te beschermen.

– Orban werkt al 30 jaar voor het Hongaarse volk, zei Menczer, en merkte op dat de Premier niet was afgeweken van het politieke leven, zelfs niet na verkiezingsnederlagen.

– Deze continuïteit en consistentie worden internationaal duidelijk gewaardeerd.

– De richting van het Hongaarse buitenlands beleid zal in de toekomst niet veranderen, zei hij, en hij voegde eraan toe dat alles in het werk zou worden gesteld om de Hongaarse veiligheid en economische belangen te beschermen.

In een reactie op Europa zei de staatssecretaris:

– We zijn geïnteresseerd in een Europese Unie die gebaseerd is op sterke natiestaten, terwijl we ook pragmatische, op respect gebaseerde banden onderhouden met onze oostelijke en zuidelijke partners.

Op het gebied van migratie en een voorstel van de Europese Commissie om de lidstaten 6.000 euro per opgenomen migrant te betalen, zei Menczer dat het kabinet dergelijke betalingen resoluut van de hand wijst. In plaats daarvan zou de EU haar begroting moeten uitgeven aan grensbewaking en het welzijn en de veiligheid van de Europese burgers, voegde hij eraan toe.

Gevraagd over de mogelijkheid dat Brussel minder geld in cohesiefondsen zou kunnen storten, zei Menczer dat Hongarije een ,,voorbeeldig economisch beleid” had gevoerd en dat het vreemd zou zijn als geld aan een land zou worden onttrokken dat aan EU-normen voldoet terwijl andere landen die niet voldoen worden beloond.

– De overheid accepteert geen politieke chantage, zei de staatssecretaris.

– Het zou afschuwelijk zijn als de Brusselse besluitvormers het Hongaarse volk zouden straffen voor het migratiebeleid van de overheid.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/07/hungary-we-will-not-accept-political-blackmail-by-eu/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Hongarije: wij accepteren geen politieke chantage door de EU

 1. Dat is nog eens krachtige taal tegen alle vertegenwoordigers van de diverse Deep State loges.
  Ik voorspel, dat zij alles in het werk zullen stellen om de Hongaarse regering via de oppositie omver te werpen.

  Dat is tot nu toe altijd hun werkwijze geweest, en in het geval van deze Hongaarse premier zal Deep State geen uitzondering maken.
  Het is te hopen, dat het volk dit bijtijds in de gaten zal hebben en pal achter hun premier zal blijven staan.

  De tijd zal het leren; de Italiaanse regering is deels al door hun knieën gegaan met hun migratie beleid.

  Liked by 1 persoon

 2. marcel // juli 26, 2018 om 17:41 //

  Geweldig en waar. Geld naar grensbewaking is beter dan belonen van landen met 6000 euro p.p .
  Dat is gewoon de kraan openzetten. Rutte en zijn “vrind” juncker kunnen niet overzien wat voor ramp ze over europa heen leiden.
  Mag usa straks weer oplossen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s