Nieuw

De hele wereld tolt om Trump

(CCO Public Domain) © The White House.

Vandaag ontmoet de Amerikaanse president Donald Trump EU-voorzitter Jean-Claude Juncker in het Witte Huis om te onderhandelen over het handelsbeleid tussen de VS en de EU. Tegelijkertijd ontmoeten de leiders van de BRICS-landen elkaar en ook zij maken zich zorgen over de gevolgen van het handelsbeleid van Trump op de lange termijn.

Vandaag gaat Jean-Claude Juncker doen wat velen als uitzichtloos zien, namelijk onderhandelen over Trump’s plan van accijnzen op auto’s die vanuit Europa naar de Verenigde Staten worden verkocht.

Het is een markt die 50 miljard euro per jaar dekt en kan worden gezien als de eerste echte aanwijzing of er een handelsoorlog tussen de VS en de EU zal worden gevoerd.

Al eerder heeft Trump de tarieven op de import van staal en aluminium verhoogd, maar dit is een markt die slechts 6,4 miljard euro dekt.

Juncker kondigde vóór de vergadering in een bulletin aan:

– Wij zitten niet op de beklaagdenbank. We hoeven ons niet te verdedigen.

Tegelijkertijd ontmoeten de leiders van de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Afrika) elkaar in Zuid-Afrika om te praten over gemeenschappelijke economische ontwikkeling en hoe het douane- en handelsbeleid van Trump zich verhoudt tot hun respectievelijke economieën.

Men is onder andere ongerust over hoe de Trump’s invoerrechten in combinatie met belastingverlagingen voor bedrijven in de V.S. hun eigen economische ontwikkeling belemmeren.

De Russische president Vladimir Poetin heeft beloofd enig inzicht te geven in wat er vorige week tijdens de bijeenkomst in Helsinki tussen hem en Trump is besproken.

Bron:

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/der-handelsstreit/handelsstreit-kann-jean-claude-juncker-donald-trump-baendigen-15706997.html

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7005168

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on De hele wereld tolt om Trump

 1. Hopelijk heeft die lieverd niet al teveel last van z’n rug……..

  Like

 2. Ze hebben een kruiwagen voor hem klaar staan.

  Like

 3. Als het witte Huis dan maar de drankkast op slot draait en er bewakers voor zet. Ook even afwachten hoe hij de vliegtuigtrap af loopt of wordt ondersteund. Het mooiste zou zijn als hij er vanaf lazert.

  Liked by 1 persoon

 4. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 13:14 //

  Ik mag die Trump wel. Hij doet wat die belooft . Dat kan van Rutte en zijn bende niet gezegd worden. Hij belazert je waar je bij staat. Maar ja, wij, jan kloot pikken dat allemaal maar voor hoelang nog. Je weet maar nooit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s