Nieuw

Zweedse O.M. gaat buitenlanders aanklagen voor opiniemisdaden in het Zweeds

De senior schreef zijn commentaar op de officiële Facebook-pagina van de Zweden Democraten.

Een in Litouwen gehuisveste gepensioneerde Zweed schreef een islam-kritisch commentaar op de Facebook-pagina van de Zweden Democraten. Nu wordt hij beschuldigd van haatzaaien tegen een bevolkingsgroep in Zweden – ook al is de vermeende overtreding in het buitenland begaan.
– Ik betoog dat het effect van de misdaad heeft plaatsgevonden in Zweden, zegt officier van justitie Hans Morgell.

De Zweedse meningsrecherche van de haatmisdaadafdeling moet in staat zijn in het buitenland woonachtige Zweden te onderzoeken op haatzaaien tegen een bevolkingsgroep op sociale media

Dit blijkt in ieder geval de mening te zijn van openbare aanklager Hans Morgell van het openbaar ministerie van Västerort in Stockholm, die nu een 67 jaar oude Zweedse man in Litouwen gaat vervolgen wegens haatzaaien jegens een bevolkingsgroep.

De vijfenzestigplusser werd in april vorig jaar door ene “Johan Eriksson” aangegeven nadat hij commentaar had geleverd op een artikel van Nyheter Idag dat in februari 2016 op de officiële Facebook-pagina van de Zweden Democraten was geplaatst. Daar schreef de man dat men moslims moest toestaan om elkaar te vernietigen.

Het commentaar werd geschreven in Litouwen, waar de man woont. Dit kon de politie bevestigen met de IP-logs van de internetbank van de 67-jarig. Desondanks wordt hij nu door de districtsrechtbank Solna aangeklaagd in Zweden.

– Ik betoog dat het effect van de misdaad heeft plaatsgevonden in Zweden. Er zijn verschillende bepalingen over wat een rechtszaak zou kunnen zijn, dus het is goed om deze zaak in Zweden uit te proberen, zegt procureur Hans Morgell.

Hij verwijst naar de regels van de rechtbank waarop het gerecht bevoegd is om te onderzoeken of iemand een misdrijf heeft gepleegd.

– De getroffen personen wonen in in Zweden, vervolgt Morgell.

De man die nu in staat van beschuldiging is gesteld, heeft eind juni in een e-mail aan de politie gemeld dat men het werk kan neerleggen om te proberen te bewijzen dat hij het “satirische” commentaar in Zweden schreef. Hij verklaarde dat de zaak door de autoriteiten van Litouwen en niet door die van Zweden zou moeten worden behandeld.

“Ik denk dat er nu wel genoeg tijd en resources zijn besteed om te proberen te bewijzen dat ik in zweden was toen ik mijn grap schreef”, schrijft de gepensioneerde.

Hij stelt ook dat het in Litouwen gebruikelijk is om grappen te maken over het immigratiebeleid en zegt dat de politieaanmelding “belachelijk” is.

De rechtszaak is gepland voor 4 februari volgend jaar.

Bron:

http://www.friatider.se/klagare-vill-d-ma-utlandssvenskar-f-r-siktsbrott-p-svenska

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Zweedse O.M. gaat buitenlanders aanklagen voor opiniemisdaden in het Zweeds

 1. ieznogoedh // juli 24, 2018 om 16:09 //

  De getroffen personen wonen in in Zweden, vervolgt Morgell.
  Welke personen zijn dat dan precies?

  Like

 2. Claasje Kater // juli 24, 2018 om 16:32 //

  Veel succes(/sarcasm off) Wie hebben ze daarbij op het oog, vraag ik mij af?

  Like

 3. Deze geestelijk zieke regering van Zweden
  Probeerd een Echte Zweed zijn mening te onthouden daar waar het vrije woord nog heerst,deze Dictorale Linkse Gestapo methode is klinkklare onzin naar deze (EX) Zweed toe en deze regering (natuurlijk Links )en betaald door Soros wat dit prachtige naar de Klote helpt moet onmiddelijk afgezet worden,dan maar een Burgeroorlog.

  Like

 4. Jack vanderVeen // juli 24, 2018 om 17:22 //

  Gestoord gestoorder Zweedse justitie het gestoordst

  Like

 5. Scrutinizer // juli 25, 2018 om 12:07 //

  En maar klagen dat Erdogan Turken in het buitenland intimideert…
  Kennelijk is het democratisch gehalte van Zweden even diep gezonken: Zweden woonachtig in het buitenland mogen kennelijk geen kritiek uiten op het Lofven-regime.

  Like

 6. Scrutinizer // juli 25, 2018 om 12:11 //

  Addendum: vraag je trouwens eens af waarom de man zijn land überhaupt ontvluchtte. Omdat het er nog steeds zo fijn wonen was als in de jaren ’70? Misschien tijd voor zelfreflectie voor een regime dat de facto zijn eigen volk verjaagt. de dunkt. Maar neen: fouten toegeven behoort niet tot de leefwereld van de politicus. Liever volharden in de boosheid en wie kritiek heeft een proces aandoen. Hem het land uitjagen was nog niet erg genoeg…

  Like

 7. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 13:06 //

  Zweden, prachtig land, eens mijn favoriete vakantieland. Nu een land dat niet onderdoet voor het dictatoriale turkije. Ik zal er nooit meer komen.

  Like

 8. Het zal daar nog gekker worden met justitie, als ze vragen de man uit te leveren dan kunnen ze elke resident in een ander land via justitie van dat land op laten pakken en te vragen deze uit te leveren. Heel beangstigende ontwikkelingen. Ik plaats regelmatig artikelen van Rommel op “I love Zweden”, nu denk ik er mee te stoppen. Het wordt allemaal te link.

  Like

 9. Straks moeten we allemaal via het Dark Web gaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s