Nieuw

Immigranten in Duitsland sturen 18 miljard naar hun thuisland – jaarlijks

Pixabay.

In 2016 stuurden immigranten in Duitsland 17,7 miljard euro naar hun families in de thuislanden. De regering ziet de transfers als een soort ontwikkelingshulp, maar Alternatief voor Duitsland wil een einde maken aan de enorme bedragen die de laatste jaren sterk zijn gestegen.

Elk jaar verzenden immigranten en zogenaamde vluchtelingen in Duitsland vele miljarden euro’s naar hun families in de thuislanden.

In 2016 was het 17,7 miljard euro, dat van Duitsland naar de landen van herkomst van de immigranten werd overgeheveld – 6 miljard euro meer dan in 2007.

Daarmee is Duitsland een van de grootste transferlanden van private geldovermakingen ter wereld.

De Duitse regering ziet de overdrachten als een vorm van ontwikkelingshulp. Met het geld kunnen gezinnen het zich veroorloven om hun kinderen naar school te sturen en het geld is ook genoeg om kleine bedrijven op te starten in hun thuisland, schrijft Die Welt.

In landen als Kirgizië, Nepal en Haïti vormen de transfers een “uiterst belangrijke bron van inkomsten” en zijn ze goed voor ongeveer een derde van het bruto binnenlands product, aldus de Duitse krant.

Immigratie-kritische Alternatief voor Duitsland, die om een overzicht van de enorme bedragen had gevraagd, zijn minder positief en willen de transfers niet gebruiken als ontwikkelingshulpinstrument.

De partij is van mening dat het de ontvangers van overheidssubsidies verboden moet worden het geld naar hun land van herkomst te sturen.

– Het kan niet zijn dat ontwikkelingshulp gefinancierd wordt door het Duitse sociale systeem, zegt AfD-woordvoerder Markus Frohnmaier.

Bron:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article178507882/Geldtransfers-Migranten-ueberweisen-Milliarden-nach-Hause.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Immigranten in Duitsland sturen 18 miljard naar hun thuisland – jaarlijks

 1. Verrijking, maar niet van Duitsland.

  Like

 2. Yvonne // juli 24, 2018 om 13:45 //

  is duidelijk ze krijgen teveel uitkering als je geld naar je thuisland kan sturen
  en ook dat daar op vakantie gaan, ze denken dat de overheid al dat geld betaald, nee het gewone volk dat de hele week werkt maakt dat mogelijk, maar die worden met enige regelmaat in elkaar gemept beroofd enz als dank voor de gast vrijheid
  en hoe meer er gestolen wordt des te meer kan er naar huis worden gestuurd

  Liked by 1 persoon

 3. Johan P // juli 24, 2018 om 13:51 //

  In Nederland echt niet anders. Ga op een willekeurige middag of nog beter, avond, eens kijken bij een GrensWisselKantoor of ander Western Union kantoor. Lange rijen buitenlanders die vrijwel allemaal geld naar ‘huis’ sturen. En dan gaat t niet over een paar tientjes per keer.
  Alleen al wat er via het GWK bij station Arnhem dagelijks wordt verstuurd is schrikbarend.

  Like

 4. Geweldig en daar kopen ze een huis van of twee of drie en verhuren die weer dus veel inkomsten van de belastingbetaler.
  Afschaffen dat overhevelen en transacties ,maar zullen zeer snel nieuwe wegen zoeken.

  Like

 5. ieznogoedh // juli 24, 2018 om 16:07 //

  Denk maar niet dat onderzocht wordt of hier sprake is van witwassen.
  Maar, als je als simpele Nederlander meer dan bijna niets hebt, dan wordt dat eens goed uitgezocht.

  Like

 6. Claudia M. // juli 24, 2018 om 17:02 //

  @Yvonne, ik mag dit natuurlijk niet zeggen, maar regelmatig ziekmelden… Ze kunnen mij de boom in!

  Like

 7. templars2017 // juli 24, 2018 om 17:32 //

  Voorbeeld nodig van wat het economisch,sociaal infuus is ,hier heb je het , dit is één van de reden waarom Europa zo gegeerd is, ten koste van de in Europa werkende bevolking uiteraard,als morgen de beurzen crashen en er geen geld meer is dan heb je pas miserie…….

  Like

 8. Het is nog veel erger:dat geld wordt gebruikt om nog meer reisjes deze kant uit te bekostigen. Zodat er nog meer komen, die nog meer uitkeringen krijgen. Enz.

  Like

 9. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 10:36 //

  Elke autochtone nederlander kan de pleuris krijgen vindt onze regering en het gros van de politici. Ze zeggen het niet met zoveel woorden maar hun daden zijn er naar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s