Nieuw

Erdogan: geen verschil tussen Hitler en Israël

Foto: Knesset gebouw, Jeruzalem, Israël. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Chris Yunker.

Hitlers geest is opgewekt – in Israël. Dit beweert de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Adolf Hitler is niet helemaal dood, zijn geest leeft voort in de leiders van de “terroristische staat” Israël.

Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, naar aanleiding van de nieuwe wet van Israël, die vorige week in de Knesset werd aangenomen.

De nieuwe wet maakt het in praktijk onmogelijk om zowel een tweestatenoplossing als een Israëlische democratie waar verschillende bevolkingsgroepen dezelfde ontwikkelingsvoorwaarden hebben toe te passen.

Dit omdat de wet bepaalt dat “Israël het historische vaderland van het Joodse volk is en dat zij het alleenrecht hebben op nationale zelfbeschikking daarin”. De wet bepaalt ook dat “de staat de ontwikkeling van joodse nederzettingen als een nationaal belang ziet en zich zal inspannen om de vestiging aan te moedigen en te bevorderen”.

Ook de illegale nederzettingen, die op de Westelijke Jordaanoever nu ongeveer een half miljoen kolonisten tellen, zijn in de nieuwe wetgeving opgenomen.

– De wet zal juridische bijstand verlenen aan de illegale Israëlische nederzettingen en officieel alle kansen wegnemen om een Palestijnse staat op te richten in de bezette gebieden, zegt Arabisch Knesset-lid Jamal Zahalka tegen Al-Jazeera.

Erdogan is niet voorzichtig met zijn woorden als hij ook de nieuwe wet van Israël bekritiseert.

– Er is geen verschil tussen Hitlers obsessie met het Arische ras en Israëls opvatting dat dit oude land alleen voor Joden bestemd is. De geest van Hitler, die de wereld tot een grote ramp leidde, is onder de leiders van Israël opgestaan, zegt Erdogan volgens de Times of Israel.

.- Dit toont duidelijk aan dat Israël ’s werelds meest zionistische, fascistische en racistische staat is.

Erdogan gelooft ook dat Israël een “apartheid” en een “terroristische staat” is door zijn uitgebreide militaire aanvallen op Palestijnen. Deze aanvallen “verdrinken de regio en de wereld in bloed”, zegt hij.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu antwoordt op de kritiek dat Turkije onder Erdogan een “duistere dictatuur” is geworden.

Bron:

https://www.aljazeera.com/news/2018/07/critics-call-israel-nation-state-law-provocative-racist-180719165054037.html

https://www.timesofisrael.com/erdogan-spirit-of-hitler-apparent-in-israels-nation-state-law/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Erdogan: geen verschil tussen Hitler en Israël

 1. Die mislukte ijsjes verkoper is wel een groot bewonderaar van de Heer A. Hitler je kan Erdogan in de categorie Unter Mensch plaatsen vind ik, een grote Fascistische hypocriet is ie

  Liked by 2 people

 2. Zo een wet zou in Nederland ook op zijn plaats zijn :

  Een wet die zegt dat “Nederland het historische vaderland van het Nederlandse volk is en dat alleen Nederlanders het alleenrecht hebben op nationale zelfbeschikking daarin”.

  Wat zou dat mooi zijn. En wat een schril contrast met die achterlijke motie van Femke Flupskema, waarin opgeroepen werd ‘in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is’. De motie werd, behalve door de oppositie, gesteund door )het is dat U het weet) regeringspartijen VVD en CDA. De PVV stemde tegen.

  Like

 3. trebor2110 // juli 25, 2018 om 00:26 //

  Kijk overbetaalde voetbal mietjes hier kunnen jullie een voorbeeld aan nemen
  Even daarvoor mocht Gilbert nog de Prijs voor Strijdlustigste Renner in ontvangst nemen. Buiten het feit dat de renner van Quick-Step lang op kop reed, fietste hij de etappe ook uit met wat nu blijkt een gebroken knieschijf. Bovendien zijn de banden van de knie zwaar beschadigd.
  https://www.telegraaf.nl/sport/2345796/gilbert-breekt-knieschijf-na-horrorcrash

  Like

 4. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 09:19 //

  trebor, volgens mij moet je op de voetbalpagina zijn. Het heeft hier even niets mee te maken.

  Liked by 1 persoon

 5. ieznogoedh // juli 25, 2018 om 11:22 //

  Erdogan: Er is geen verschil tussen Hitlers obsessie met het Arische ras en Israëls opvatting dat dit oude land alleen voor Joden bestemd is

  Gelukkig is diezelfde erdogan van mening dat turkije absoluut niet alleen voor turken bestemd is. In tegendeel, voor iedereen is daar een plekje onder de zon en dan vooral voor Christenen, Gülen-aanhangers en anderen die een andere mening hebben dan hijzelf.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s