Nieuw

“Bootmigranten” willen niet naar Tunesië: Veel geld betaald aan smokkelaars om naar Europa gebracht te worden

Al dagenlang zitten tientallen gelukzoekers op de Middellandse Zee voor de Tunesische kust vast op het bevoorradingsschip “Sarost 5”, de pendeldienst is bij wijze van spreken in de soep gelopen, noch Malta noch Tunesië geven blijk van bereidheid om de vluchtelingen op te nemen en spelen elkaar de zwart Piet toe. Tunesië is voor een deel van de “geredde schipbreukelingen” sowieso uitgesloten, zij hebben immers veel geld uitgegeven aan de sluizen naar Europa en daarmee het toegangsbewijs voor het Europese asielsysteem gekocht om met weinig moeite sociale uitkeringen te ontvangen, die in delen van Afrika overeenkomen met de inkomsten van enkele jaren.

Tientallen migranten zitten op de Middellandse Zee voor de kust van Tunesië nog steeds vast. De “Sarost 5” had de vluchtelingen op 13 juli gered uit een rubberboot die geen brandstof meer had. De mensen aan boord van het bevoorradingsschip raken steeds meer uitgeput, zei Monji Selim op maandag, een Tunesische medewerker van de Rode Halve Maan.

“We hebben een probleem dat voorheen niet bestond,” zei Selim. “Migranten zijn gered in de zoek- en reddingszone van Malta, maar krijgen geen toestemming om in een haven van Zarzis aan te meren”. De autoriteiten van Tunesië en Malta schuiven de verantwoordelijkheid naar elkaar toe. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie heeft vorige week in Tunis gezegd dat de redding onder de verantwoordelijkheid van Malta heeft plaatsgevonden. De Maltese regering heeft zich vrijdag uitgesproken: de ontscheping moet op de dichtstbijzijnde veilige plaats plaatsvinden. Die zou in dit geval in Tunesië liggen.

De kapitein van de boot had hulpverleners en artsen verboden om aan boord van het schip te gaan zolang het schip niet werd toegestaan om in Zarzis aan te meren, zei Selim. Hulporganisaties meldden dat ongeveer veertig migranten weigerde in Tunesië aan wal te gaan, omdat ze veel geld hadden betaald aan smokkelaars die hun naar Europa zouden brengen.

Bron:

https://politikstube.com/bootsmigranten-wollen-nicht-nach-tunesien-viel-geld-an-schlepper-bezahlt-um-nach-europa-gebracht-zu-werden/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on “Bootmigranten” willen niet naar Tunesië: Veel geld betaald aan smokkelaars om naar Europa gebracht te worden

 1. Allemaal best begrijpelijk. Je betaalt 10 duizend dollar voor een reis met veel avontuur die je naar Het Paradijs brengt waar alles gratis krijgt met als bonus het recht om alles wat beweegt te neuken en meisjes van 13 metzunnalluh te palen tot ze scheurt. Allemaal beloofd door het reisburo en eerder werd je al gefluft door de heiligen van de zieligheidsindustrie ter plaatse die vroeger met zilverpapier en een duffe preek kwamen maar je nu vet betalen met echt geld met de groeten van die goede mensen in Europa. Dus ja, dan ben je echt een loser als je niet doorzet. De aanhouder wint, Kijk maar naar die dieven van WeAreHere.

  Like

 2. templars2017 // juli 24, 2018 om 17:27 //

  Het internationaal zeerecht zegt dat ze aan land moeten gebracht worden in de dichtst bijzijnde haven ,dus gaat de kapitein zijn boekje te buiten ,ook het weigeren van medische hulp gebruiken als chantagemiddel is strafbaar…..

  Like

 3. scherpschutter1943 // juli 25, 2018 om 10:31 //

  Rustig laten dobberen. Zonder eten en verzorging gaan ze straks lijken op de “vliegende hollander”, het spookschip dat overal onheil bracht. Ik hoop dat ze nergens aan land mogen en niet bevoorraad worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s