Nieuw

Aantal salafisten in Duitsland stijgt naar 10.800

Welkom in het land van de islamisten: Het aantal salafisten in Duitsland is voor het eerst boven de 10.000 uitgekomen. Volgens het jaarverslag 2017 van het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet bedroeg het cijfer van vorig jaar precies 10.800. Dit bericht “Die Welt”, met verwijzing naar het document dat dinsdag in Berlijn werd gepresenteerd door de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) en de voorzitter van het Federaal Bureau Grondwetsbescherming Hans-Georg Maaßen. In 2016 waren er 9.700 salafisten.

Als je het aantal salafisten in 2017 vergelijkt met die van vijf jaar daarvoor, dan is het aantal salafisten meer dan verdubbeld. In 2012 registreerde het Federaal Bureau Grondwetsbescherming 4.500 salafisten. Volgens “Die Welt” heeft de toenemende radicalisering van het salafitische mileu in de afgelopen jaren ook geleid tot een toename van het aantal strafzaken met een islamitische achtergrond.

Met name tegen repatrianten uit de oorlogsgebieden in Syrië en Irak, alsook tegen personen die binnenlandse aanvalsplannen voorbereidden of steunden, werden gerechtelijke procedures gevoerd en veroordelingen uitgesproken. Volgens het Federaal Bureau Staathuishoudkunde staat de Bondsrepubliek nog steeds in de focus van islamistische terroristen. Er is dus nog steeds sprake van een ernstige dreiging.

De aanslagen van de afgelopen jaren in Brussel, Londen, Manchester en Parijs hebben duidelijk gemaakt dat er te allen tijde een islamistisch gemotiveerde terroristische aanslag kan worden verwacht. Het geïdentificeerde islamitische terroristenpotentieel is 1.880 mensen – en stijgt. Volgens het Federaal parket zijn er vorig jaar ongeveer 1200 terreur-procedures gestart.

Dat is bijna vijf keer zoveel als in 2016 (ongeveer 250). Ongeveer 1.000 van deze procedures zouden een islamitische achtergrond hebben (2016: ongeveer 200).

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/24/zahl-salafisten-deutschland/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s