Nieuw

Rusland kondigt terugkeer aan van meer dan 100.000 vluchtelingen naar Syrië sinds januari

Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn sinds januari meer dan 100.000 Syrische vluchtelingen naar Syrië teruggekeerd.

Volgens de Libanese TV-zender Al Mayadeen is in Zuidoost-Libanon een soortgelijke operatie voor de terugkeer van 850 vluchtelingen van start gegaan.

Volgens het Russische ministerie van Defensie, zijn 101.976 vluchtelingen teruggestuurd naar Syrië sinds januari – 232.792 “sinds het begin van [de operatie van het ministerie]” en 1.417.385 in totaal sinds 2015.

Daarnaast zijn er in het hele land nog 336.500 plaatsen ingericht voor de ontvangst en opvang van vluchtelingen, aldus het Russische Ministerie van Defensie. In de verklaring werd een gedetailleerd verslag gegeven van de lopende reparaties aan de infrastructuur, medische bijstand en voedselvoorraden.

Met de hulp van Turkije, Iran en het Russisch Centrum voor verzoening van oppositiepartijen heeft Syrië het gebied dat eerder was bezet door rebellengroeperingen hersteld en houdt het toezicht op de naleving van het staakt-het-vuren, waardoor tot slot de terugkeer van vluchtelingen mogelijk wordt gemaakt.

“Men schat dat meer dan 1.7 miljoen Syriërs een wens hebben uitgedrukt om van acht landen naar huis terug te keren,” het verklaarde ministerie. Het grootste aantal potentiële terugkeerders komt uit Libanon, gevolgd door Turkije, Duitsland, Jordanië, Irak, Egypte, Denemarken en Brazilië.

Afgelopen woensdag kondigde het Russische ministerie van Defensie de oprichting aan van een centrum voor de opvang, distributie en vestiging van vluchtelingen door middel van samenwerking tussen Rusland en Syrië. De taken van het ministerie, zoals opgesomd door het ministerie, omvatten het toezicht op de terugkeer van vluchtelingen en tijdelijk ontheemden naar hun permanente verblijfplaats, het organiseren en vervoeren van humanitaire bijstand aan Syrië, zoals bouwmateriaal en voedsel, en het verlenen van bijstand aan de Syrische autoriteiten bij de wederopbouw van het gezondheidszorgstelsel.

EuroNews >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Rusland kondigt terugkeer aan van meer dan 100.000 vluchtelingen naar Syrië sinds januari

  1. Zo kan het dus ook….en dit in tegenstelling tot Europa dat ze in Brussel blijven denken de heilige en barmhartige Samaritaan te moeten blijven spelen…….maar dat is slechts schijn…..want ze willen gewoon Europa kapot tot op het bot.

    Like

  2. Dit is op toodlessss herblogd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s