Nieuw

Op de verkiezingsaffiches van Pakistan zijn vrouwengezichten uitgewist

Zelfs nu Pakistan een vrouwelijke premier heeft gehad, is het land nu getuige van een verkiezingscampagne waarbij op de posters gezichten van vrouwelijke kandidaten zijn weggevaagd.

Onlangs kwamen posters van een kandidaat van de Nationale Assemblee (MNA), Memoona Hamid, die het PP-149-kiesdistrict van Pakistan betwistte aan het licht, zonder haar gezicht erop.

“Memoona Hamid een andere MNA kandidaat voor een zetel in het parlement die ook op haar affiche ontbreekt.
Geweldige vertegenwoordigers voor vrouwen”, twitterde activiste Reham Khan.

Eerder, volgens Geo TV, werden de affiches van een vrouwelijke kandidaat van Pakistan Tehreek-e-Insaaf (PTI), Syeda Zahra Basit Bokhari, gespot waar het gezicht van haar echtgenoot in plaats van van haar werd gebruikt.

De campagnemanager van Bokhari, die de daad rechtvaardigde, zei dat de mededinger een ‘Syed’ is en ‘Syed women do not publicise their pictures’, zei het rapport.

Volgens het Gulf News zullen bij de komende verkiezingen van 25 juli mogelijk meer dan 10 miljoen vrouwen ouder dan 18 jaar hun stemrecht mislopen.

Verwijzend naar de statica van de Nationale Databank en de Registratieautoriteit (Nadra), meldde de nationale krant dat op 97 miljoen geregistreerde kiezers slechts 43 miljoen vrouwen zijn, terwijl 55,6 miljoen mannelijke kiezers zijn.

Volgens het verslag is een groot deel van de vrouwenpopulatie in het land niet in het bezit van geldige Geautomatiseerde Nationale Identiteitskaarten (CNIC’s), hetgeen essentieel is voor het uitbrengen van stemmen.

Volgens de Pakistaanse volkstelling van 2017 is de helft van de tweehonderd miljoen inwoners vrouw.

Bron:

http://www.wionews.com/south-asia/pakistan-faces-of-women-candidates-missing-from-posters-153831

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9327 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s