Nieuw

Chaos in Franse politiek: ‘Positie van Macron wankelt’

De executie van Marie Antoinette in 1793 op de Place de la Révolution Bron/Auteur: Wikimedia/Onbekend.

Door: Stefan de Vries

De vreugde over het Wereldkampioenschap voetbal heeft nog geen halve week geduurd. Frankrijk is al een paar dagen in de ban van Benallagate, een schandaal dat in nog geen 24 uur is uitgegroeid tot de grootste politieke crisis van Emmanuel Macron. De problemen brengen zijn Franse én Europese hervormingsagenda in gevaar, zegt RTL-correspondent Stefan de Vries. Hij legt uit waarom deze situatie niet alleen Macron maar heel Europa in gevaar kan brengen.

Wat is er gebeurd?
Woensdagavond publiceerde het dagblad Le Monde een artikel over onderstaande video waarin een politieagent in burger hardhandig iemand in elkaar slaat. De video is gemaakt op 1 mei, de Dag van de Arbeid, na afloop van de traditionele betogingen. Fransen zijn zo gewend aan politiegeweld dat het filmpje niet echt was opgevallen. Maar Le Monde ontdekte de identiteit van de mepper: het gaat om ene Alexandre Benalla.

Lees verder:

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/chaos-in-franse-politiek-positie-van-macron-wankelt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Chaos in Franse politiek: ‘Positie van Macron wankelt’

  1. Er is een spreekword voor,,Hoogmoed komt voor de val,,geld niet alleen voor Macron maar voor de meeste POLITICIE ,ook voor Rutte,eens krijgt hij de rekening gepresenteerd en dat is een Zeer Hoge.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s