Nieuw

Vijf voorbeelden dat de Verenigde Staten ISIS en andere jihadistische terreurgroepen actief hielpen

Iedereen weet dat het buitenlands beleid van de VS in het Midden-Oosten meer te maken heeft met destabilisatie dan met diplomatie. Of het nu gaat om het bewapenen van terreurstaten als Qatar en Saoedi-Arabië of het platbombarderen van hele landen als Libië en Irak, Amerikaanse interventie is vrijwel altijd een humanitaire ramp. Soms omvatte dit beleid zelfs de bewapening van ISIS – de terroristische groepering die Washington beweert te bestrijden.

De reden voor deze hulp is dat ISIS de doelstellingen van het buitenlands beleid van de VS ondersteunt. Het is geen geheim dat de VS jarenlang heeft geprobeerd de democratisch gekozen Syrische regering omver te werpen. Ter bevordering van hun doelen heeft het Amerikaanse regime zich min of meer aangesloten bij vrijwel elke terroristische groep die niet in het openbaar ISIS heet, waaronder Jahbat al-Nusra.

In veel situaties lijken de VS ISIS te hebben ondersteund. Of deze gevallen louter toeval zijn of een patroon van ondersteuning vertegenwoordigen, is aan u om te beslissen. Hieronder staan ​​vijf sterke voorbeelden van de VS die ISIS en andere terroristische groeperingen helpen.

1. Vechten als ISIS’s luchtmacht

Er zijn verschillende voorbeelden van de Verenigde Staten die luchtsteun verlenen aan terroristische groeperingen zoals ISIS, maar geen enkele daarvan was zo duidelijk – en schrijnend – als Deir Ez Zor in 2016.

In september 2016 was de humanitaire situatie in de Syrische stad Deir Ez Zor erbarmelijk: de grootste stad in Oost-Syrië werd van alle kanten belegerd door ISIS-strijders. Syrische burgers en soldaten waren volledig afhankelijk van luchtbruggen om te overleven. Op 17 september leidden Amerikaanse gevechtsvliegtuigen Britse, Deense en Australische vliegtuigen op een reeks luchtaanvallen tegen de verdedigers van de stad, het Syrische Arabische leger. De luchtaanvallen duurden ongeveer een uur en decimeerden cruciale Syrische leger posities op de bergen die uitkijken op de luchthaven van Deir Ez Zor. De Syrische president Bashar al-Assad zei dat de luchtaanvallen ten minste 62 Syrische soldaten hebben gedood en meer dan 100 gewond hebben geraakt.

Onmiddellijk na de luchtaanvallen vielen ISIS-strijders de verzwakte Syrische troepen aan die de kritische bergen verdedigden. ISIS overloopt uiteindelijk posities op de bergen, waardoor zowel de luchtmachtbasis als de stad met ongeveer 200.000 inwoners worden bedreigd. Deze luchtaanvallen vonden plaats tijdens een staakt-het-vuren tussen de “rebellen” en het Syrisch Arabisch leger. Na de aanval hield het staakt-het-vuren niet lang meer stand.

Terwijl de VS beweren dat de luchtaanvallen bedoeld waren om ISIS-strijders te treffen, zien Rusland en Syrië de situatie anders. Vitaly Churkin, de Russische ambassadeur van de VS, zei: “Het is zeer verdacht dat de VS ervoor kozen deze specifieke luchtaanval uit te voeren op dit moment”, eraan toevoegend dat de aanvallen waarbij Syrische soldaten om het leven kwamen geen vergissing leken. De Syrische president Bashar Assad ging zelfs zo ver om te zeggen dat de Amerikaanse luchtaanvallen opzettelijk gericht waren tegen het Syrische leger.

2. Veilige doorgang voor ISIS middels een geheime deal

Sprekend over ISIS’s belegering van Deir Ez-Zor, ISIS-strijders daar werden opnieuw versterkt door de inmiddels beruchte “Raqqa Deal:” een geheim akkoord tussen de door de VS gesteunde Koerdische Syrische Democratische Krachten (SDF) en ISIS.

Omcirkelde ISIS-strijders werden via vrachtwagens door het SDF-gebied naar andere delen van het land vervoerd, waaronder Deir Ez-Zor. ISIS-strijders verlieten het gebied met hun wapens en “families”, waaronder gevangengenomen seksslaven en kinderen.

Terwijl de Amerikanen en Koerden om voor de hand liggende redenen van plan waren om de deal geheim te houden, brak het nieuws snel door toen ontevreden vrachtwagenchauffeurs met de pers spraken. Omdat ze onder valse voorwendselen werden ingehuurd, waren de vrachtwagenchauffeurs nogal verbaasd om te ontdekken dat hun vracht zwaarbewapende terroristen bevatte, geladen met zelfmoordgordels.

Volgens de Amerikaanse coalitie heeft het SDF slechts 250 ISIS-terroristen een veilige doortocht uit Raqqa gegeven, maar dit aantal is een botte leugen. Talal Silo, een voormalig commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten, zegt dat ongeveer 4.000 ISIS-strijders met hun families en wapens de stad uit werden geleid. Silo beweert ook dat de ambtenaren van de V.S. het besluit in overleg met SDF namen – in tegenspraak met het verhaal van de V.S. dat de lokale SDF bevelhebbers de V.S. dwongen. (Volgens het verhaal in de tweet hierboven waren het de Amerikanen die de daadwerkelijke afspraken maakten, volgens het SDF/YPG, Fub)

3. Leveren van geavanceerde antitankwapens aan terroristische groeperingen

Van alle wapens in het arsenaal van ISIS is er misschien geen een rampzaliger dan de Amerikaanse TOW-raketten. Deze lasergeleide anti-tank raketten maken het extreem moeilijk om door terroristen gecontroleerde gebieden te beveiligen omdat ze gedeeltelijk het grote voordeel teniet doen dat tanks en pantservoertuigen geven aan strijdkrachten die op de grond staan ​​tegenover minder goed uitgeruste terroristen. In 2015 was er zelfs een ISIS-propagandafilm waarin een dergelijke TOW-lanceerinrichting een moderne Russische tank vernietigde.

Volgens een artikel uit de Washington Post van 2014 leverden de VS veel van deze draagraketten aan de zelfomschreven “gematigde” rebellengroeperingen zoals Harakat Hazm (of Movement of Steadfastness), die zich later bij het harde extremistische Levant Front voegde. In het geval van Harakat Hazm sloot de groep zich slechts een jaar na de ontvangst van de Amerikaanse TOW-draagraketten aan bij het extremistische Levant Front. Het Levant Front is een brede coalitie die op zich niet uit ISIS-strijders bestaat, maar ook steeds strijders bevat onder de vlag van talloze terroristische organisaties binnen zijn gelederen.

4. Jihadisten bewapenen met luchtafweergeschut (waarschijnlijk).

Een van de meest verwoestende wapens die beschikbaar is voor ISIS en andere jihadisten zijn MAN-PADs, luchtafweergeschut dat vanaf de schouder afgevuurd kan worden.

Uit veel videobeelden blijkt dat strijders van elke rebellengroep van ISIS tot Al Qaeda in Syrië dergelijke wapens gebruiken met verwoestende gevolgen. Eén video toont zelfs ISIS-strijders met in de VS gemaakte Javelin-raketwerpers. Hoewel het mogelijk is dat deze wapens zijn buitgemaakt, is er bewijs voor dat de wapens worden geleverd door de VS.

Veel deskundigen op het gebied van buitenlands beleid suggereren dat de VS en hun bondgenoten deze verwoestende luchtafweergeschutswapens rustig hebben geleverd aan Syrische “rebellen”. Een dergelijke operatie zou relatief gemakkelijk te verdoezelen zijn, aangezien de VS een grote hoeveelheid door de Sovjet-Unie gemaakte MANPADS heeft geplunderd uit Irak en Libië.

in 2016 gaf het Amerikaanse Congres de president de wettelijke bevoegdheid om deze verwoestende wapens te leveren aan “gematigde” Syrische rebellen. Gezien het feit dat “gematigde” rebellen eerder ook groepen als al-Nusra en al-Qaeda hebben opgenomen, betekende dit een forse escalatie.

Sinds het wetsvoorstel aangenomen werd, zijn er twee opvallende gevallen geweest van jihadistische terreurgroepen die MANPADS gebruikten om straaljagers neer te schieten. RT en andere niet-westerse nieuwsbronnen hebben gesuggereerd dat de MANPADS die bij de aanvallen werden gebruikt, afkomstig waren van de VS.

5. Gebruik van Turkije en Saoedi-Arabië als proxys’s om wapens te leveren

Misschien wel de grootste en meest duistere manier waarop de VS ISIS en andere terreurgroepen helpt, is via tussenpersonen als Turkije en Saoedi-Arabië. De VS verleent uitgebreide militaire, inlichtingen- en financiële steun aan deze regimes, waardoor ISIS vervolgens in staat wordt gesteld die middelen aan te spreken.

In de begindagen van de opkomst van ISIS heeft het opengrenzenbeleid van Turkije ertoe bijgedragen dat buitenlandse terroristen Irak en Syrië vrijelijk in en uit konden wandelen. De betrokkenheid van Turkije bij ISIS is zelfs zo groot dat David Phillips, een voormalige onderzoeker van de Columbia University, in 2016 een uitgebreide studie publiceerde over de Turkse steun voor ISIS.

Uit de studie kwamen bewijzen naar voren van het feit dat Turkije militaire uitrusting, vervoers- en logistieke bijstand, opleiding en medische zorg aan ISIS-strijders verleende. Maar dat is nog niet alles. In de studie werd vastgesteld dat Turkije ISIS financieel ondersteunde door olie aan te kopen en de rekrutering van ISIS te ondersteunen. In het rapport werd ook gezegd dat Turkse troepen samen vochten met ISIS-strijders (met name verwijzend naar de Slag om Kobani). Phillips schrijft dit alles toe aan het idee dat Turkije en ISIS een gemeenschappelijk wereldbeeld hebben.

Saoedi-Arabië – een andere Amerikaanse bondgenoot – steunt ISIS heimelijk terwijl het zich publiekelijk verzet tegen de terreurgroep. Volgens een rapport van de Britse regering verstrekte Saoedi-Arabië aanzienlijke financiële middelen aan ISIS. Londen probeerde het rapport te begraven omdat het de Britse regering in verlegenheid kon brengen.

Zelfs het neoconservatieve Brookings Institute geeft toe dat “de bijdrage van Saudi-Arabië aan het islamitische extremisme Iran ver overtrof”. Hillary Clinton, een van Saoedi-Arabië’s trouwste aanhangers in de VS, heeft privé toegegeven dat Riyad ISIS ondersteunt.

In een e-mail uit 2014 die WikiLeaks publiceerde, schreef Clinton: “Terwijl deze militair/paramilitaire operatie vooruitgaat [in Syrië], moeten we onze diplomatieke en meer traditionele inlichtingenmiddelen gebruiken om druk uit te oefenen op de regeringen van Qatar en Saoedi-Arabië, die clandestiene financiële en logistieke steun verlenen aan ISIL [Isis] en andere radicale soennitische groeperingen in de regio“.

Clinton was natuurlijk een uitgesproken voorstander van het bewapenen van “gematigde” Syrische rebellen.

Conclusie

Of het nu gaat om de Golf van Tonkin, de massavernietigingswapens van Irak of eenvoudige staatsgrepen, geheime operaties die hele landen vernietigen voor Amerikaanse belangen zijn net zo Amerikaans als appeltaart.

Het is moeilijk om de definitieve acties van een regering die zo geneigd is te liegen en te misleiden, met elkaar te verenigen. Maar wat we wel weten geeft geen goed beeld van de VS in Syrië. Hoe je het ook draait, de VS en hun bondgenoten zetten meedogenloos terroristen in om de eigen egoïstische belangen van Amerika te dienen.

Bron:

https://www.mintpressnews.com/us-support-isis/245868/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Vijf voorbeelden dat de Verenigde Staten ISIS en andere jihadistische terreurgroepen actief hielpen

 1. Republikein // juli 23, 2018 om 02:49 //

  Misschien valt binnenkort de dollar, er gaan geruchten.

  Like

 2. Republikein // juli 23, 2018 om 11:45 //

  Kleine toegift:
  De oneindige aanwezigheid van Hezbollah in Syrië.
  https://nl.gatestoneinstitute.org/12747/hezbollah-syrie

  Like

 3. MoslimMolen // juli 23, 2018 om 13:12 //

  Wat een crap !

  Like

 4. Komt op mij over als een te simpele voorstelling van zaken.

  In het m-o is met de uitzondering dat het één groot kruidvat is, letterlijk niets wat het lijkt. Islamieten worden vaak door de rest van de wereld als één homogene groep gezien, echter niets is minder waar.
  Veertien eeuwen lang draait het ‘leven’ aldaar om clans- en stammentwisten waarbij er slechts 1 overeenkomst is, wereldheerschappij.

  Wat betreft de ‘mo-aanhangers’, vandaag zijn het je ‘medestanders’ simpelweg omdat hun eigen agenda daarmee wordt gediend, morgen zijn het je vijanden. Islamieten en betrouwbaarheid is een heel slechte combi.

  Derhalve zou de beschaafde wereld er goed aan doen daar weg te blijven.
  Muv af en toe wat wapens te leveren, zodat het spul lekker kan doen waar ze goed in zijn.
  Elkaar om zeep helpen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s