Nieuw

‘Pretty Face, Ugly Attitude’: Kuwaiti Blogger Under Fire for ‘Promoting Slavery’

Earlier this week, a Kuwaiti makeup blogger and social media “influencer” with 2.3 million Instagram followers posted a video complaining about the government’s reforms granting domestic workers a number of rights to protect them from labor abuses.

In a now-deleted Instagram clip, Sondos Alqattan laid out her thoughts on the Kuwaiti government’s decision to allow Filipino migrant workers to take a day off every week and not surrender their passports.

“The new laws that have been passed are pathetic. Honestly, I disagree. For [a maid] to take a day off every week, that’s four days a month. Those are the days that she’ll be out. And we don’t know what she’ll be doing on those days, with her passport on her. How can you have a servant at home who gets to keep their passport with them? If they ran away and went back to their country, who’ll refund me? I don’t want a Filipino maid anymore,” she told her 2.3 million followers.

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on ‘Pretty Face, Ugly Attitude’: Kuwaiti Blogger Under Fire for ‘Promoting Slavery’

 1. Stom achterlijk wijf !!! Hoe willen die mensen nou weglopen als jullie hun paspoorten inpikken ??? Dat ten eerste . Ten tweede , als jullie , je bedienden met fatsoen en respect behandelen , lopen ze ook niet weg , hoef je je ook geen zorgen te maken over je RE-FUND stomme koe !!! Daarnaast …je wil GEEN Filipijnse dienstmeid meer…., prima …. Ik mag hopen dat AL die mensen uit de Filipijnen , Indonesia , enz enz enz…GEZAMELIJK 1 blok maken tegen jullie idioten in ’t Midden Oosten en er NIEMAND niet eens meer naar toe wil om te werken , voor mensen die nog te STOM en LUI zijn om hun ogen open te doen . Jullie zijn en blijven nu eenmaal WOESTIJNRATTEN …!!!

  Like

 2. polderboy // juli 22, 2018 om 21:11 //

  Over 200 Filipijnse arbeiders vonden de dood in Koeweit de afgelopen 2 jaar.
  En er zijn jaarlijks 50.000 alarm zaken onder Filipijnse arbeiders in voornamelijk moslims landen, lees je.
  https://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/slain-filipina-in-freezer-shows-risks-to-overseas-workers/news-story/df9f3e1e04f1b61e9ecba883bd80360b

  Liked by 1 persoon

 3. Zul je in dat op te zetten Nederlandse slavernijmuseum niks over tegenkomen, dat is alleen bedoeld om blanken te bashen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s