Nieuw

Israël brengt 800 Al-Qaeda jihadisten vanuit Zuid-Syrië in veiligheid

Circa achthonderd leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen en hun families zijn zondag via Israël naar Jordanië geëvacueerd. De Witte Helmen komen uit zuidwest-Syrië, waar een door Rusland gesteund regeringsoffensief gaande is.

Het Israëlische leger stelde dat de leden en hun families moesten worden gered „vanwege onmiddellijk gevaar voor hun levens.” De evacuatie was gevraagd door de Verenigde Staten en verschillende Europese landen.

Telegraaf >>

The White Helmets‘ zijn de door het Westen gefinancierde propaganda afdeling van Al-Qaeda en andere jihadistische terreurgroepen die als Westerse proxies fungeren om de wettige regering van Assad ten val te brengen.

Evacuatie van bekritiseerde Witte Helmen lijkt ‘blijk van waardering’

“Een uitzonderlijk humanitair gebaar”, noemde het Israëlische leger de evacuatie van honderden Syrische hulpverleners afgelopen nacht. De vrijwilligers van reddingsorganisatie de Witte Helmen zijn uit belegerd gebied in Zuid-Syrië gehaald.

De reddingswerkers waren de afgelopen jaren vaker in het nieuws vanwege hun inspanningen voor oorlogsslachtoffers. Waarom uitgerekend zij nu met een militaire operatie uit oorlogsgebied zijn weggehaald, is niet bekendgemaakt.

“Maar het lijkt toch een soort blijk van waardering”, zegt correspondent Marcel van der Steen. “Na jarenlang mensen te hebben geholpen, worden ze nu zelf geholpen.”

NOS >>

Net als eerdere keren was Nederland ook dit keer weer actief betrokken bij de Collaboratie met de jihad:

Nederlandse betrokkenheid

De komende maanden worden de hulpverleners ondergebracht in onder meer Canada, Groot-Brittannië en Duitsland. Canada heeft al gezegd dat er maximaal 250 Syriërs welkom zijn. Mogelijk worden ook in Nederland reddingswerkers opgevangen. De Nederlandse regering zou ook hebben geholpen bij het opstellen van het evacuatieplan voor de Witte Helmen.

Hoe voor hen verblijfsvergunningen en andere papieren worden geregeld, is nog niet duidelijk. Mogelijk worden ze de komende maanden in Jordanië uitgebreid gescreend om bijvoorbeeld te kijken of ze niet zijn geradicaliseerd, zegt correspondent Van der Steen.

Studeer de ‘welkom jihadisten’- liedjes maar vast weer in.

Het is niet de eerste keer dat Israël Al-Qaeda bijstaat:

Instant-update, collega ‘Rommel’ was me net voor: Israël evacueert 800 Syrische “rebellen” naar Libanon – krijgen asiel in het Westen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Israël brengt 800 Al-Qaeda jihadisten vanuit Zuid-Syrië in veiligheid

 1. Oeps. Ik zie dat we elkaar weer is voorbij zijn gevlogen. Onze “losse” redactie hangt wel heel erg los.

  Like

 2. 🙂

  Ach, staat verschillende info in beide stukjes …

  Like

 3. Von Puffelen // juli 22, 2018 om 17:36 //

  Zie het als een dubbelloops artikel.

  En altijd maar janken over antisemitisme.
  https://electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876

  Like

 4. Like

 5. Like

 6. Like

 7. Von Puffelen // juli 23, 2018 om 17:09 //

  Hou dat tuig maar lekker zelf, plemp ze maar ergens in een kibboets.

  Like

 8. Von Puffelen // juli 23, 2018 om 17:59 //

  We zullen toevallig wel weer 800 zorgprofessionals tekort komen met de donor/euthenasieplannen van het haagse theater.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s