Nieuw

Interne strijd onder Zweeds links: Heeft Frankrijk of Afrika gewonnen?

Het nationale team van Frankrijk in de World Cup. © YouTube

Momenteel woedt er een strijd onder de Zweedse politiek-correcten. Het gaat erom of het goed of slecht is om te benadrukken dat het Franse nationale team in het wereldkampioenschap voetbal bestond uit voornamelijk Afrikanen.

Een van degenen die beweren dat het een slecht idee is om de afkomst van Afrikaanse spelers te benadrukken, is columnist Federico Moreno van het links-liberale dagblad Expressen .

Kalles Kaviar, Zweeds broodbeleg voor kinderen.

“Dat Zweden een wereldkampioenschap voetbalteam opstelde dat doet denken aan een stel gekloonde Kallas Kaviaar-jongens werd terecht bekritiseerd. De meeste Zweden beseffen dat Zweden er niet zo uitziet”, merkt Moreno op in zijn kroniek.

Hij schrijft dat hij kan begrijpen dat veel “anti-racisten reageerden” op het feit dat de de Zweedse ploeg zo Zweeds was, omdat de “homogene nationale ploeg deed denken aan uitsluiting”.

“Veel mensen vechten dagelijks voor diversiteit om geaccepteerd te worden als iets natuurlijk Zweeds. Burgers met donker haar en buitenlandse familienamen moeten als Zweden worden behandeld – niet als immigranten, Joego’s, Afrikanen”.

Federico Moreno geeft echter een veeg uit de pan aan de “anti-racisten” die benadrukken dat het niet Frankrijk was dat de World Cup won, omdat hun spelers Afrikanen waren. Hier “valt men in de val van racisme”, waarschuwt hij.

“Afrika heeft het wereldkampioenschap voetbal niet gewonnen. Spelers hebben hun bekwaamheid niet door de genen heen gekregen. Het was niet ‘Afrika’ dat de nationale ploegspelers hun voetbalopleiding gaf”, schrijft hij, maar geeft toe dat het nog steeds “de moeite waard is om het succes van diversiteit te vieren”.

Bron:

http://www.friatider.se/pk-konflikten-var-det-frankrike-eller-afrika-som-vann

(Rommel: Hier ziet u de diversiteit zijn succes vieren.)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Interne strijd onder Zweeds links: Heeft Frankrijk of Afrika gewonnen?

 1. Scrutinizer // juli 22, 2018 om 22:53 //

  Even kijken.
  Frankrijk won dan weliswaar maar misschien is dat eerder toeval.
  Hoe zag de rest van de top eruit?
  In de halve finales: Belgie, Engeland, Frankrafrica en Kroatie. Op zich zijn dat 4 Europese landen en is er geen enkel Afrikaans.
  De top 8 omvatte verder nog Brazilie, Rusland, Zweden, Zwitserland als ik me niet vergis. Opnieuw geen Afrikaans land en 3 van de 4 Europees.
  Nu klopt het weliswaar dat de Europese landen enkele (en i.g.v. Frankrijk zelfs een meerderheid doch nog steeds geen 100%) Afrikaanse spelers tellen (bv. Lukaku in Belgie), maar het zijn toch echt overwegend Europese teams. Kroatie en Zweden al helemaal maar zelfs de andere zijn toch nog steeds meer Europees dan Afrikaans.
  Er zijn ook echte volledig Afrikaanse teams (nl. die van de tientallen landen uit Afrika) maar kennelijk is geen enkele doorgestoten tot de top 8, die nochthans voor 7/8 uit Europese landen bestaat en waar alleen Frankrijk sterk Afrikaans lijkt.
  Maar als Afrikaans zijn de oorzaak is van het succes, waarom dan geen enkele ander Afrikaans land in de top 8? En waarom juist vooral (overwegend) blanke teams?
  Kortom: neen, Afrikaans zijn is niet de oorzaak van Frankrijks overwinning. Het lijkt eerder om toeval te gaan dan om een oorzakelijk verband.

  Maar nu genoeg over dat balspel. Laten we onze aandacht besteden aan serieuze zaken zoals economische en sociale problemen in het land i.p.v. die brood en spelen voor het volk.

  Like

 2. templars2017 // juli 23, 2018 om 01:07 //

  Ze moesten het balspel winnen ,anders hadden ze geen rellen ,deze zijn nodig om het moreel dat al laag staat nog lager te zetten……

  Like

 3. Punt 1 is de FIFA zo corrupt als de nete.

  En multicul is het program. Dus wat kun je verwachten.

  Wat niemand van de multicul-verdedigers van het Fr. elftal opmerkt is dat die negers alleen maar konden winnen doordat ze onder leiding stonden van een blanke.

  (en anti-voetbal speelden, voor voetbal moet je in Kroatië zijn…)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s