Nieuw

EU-missie Sophia heeft in drie jaar tijd 50.000 jihadisten naar de EU gebracht

Italië weigert vluchtelingen te accepteren die gered zijn uit de Middellandse Zee – zelfs niet in het kader van de EU-missie “Sophia”. De EU is in blinde paniek.

Vrijdag, 20.07.2018

De EU-missie “Sophia” voor de redding van vluchtelingen aan de Middellandse Zee zal voorlopig worden opgeschort. Volgens informatie van Der SPIEGEL heeft de commandant van de missie, de Italiaanse admiraal Enrico Credendino, nu alle betrokken oorlogsschepen terugverwezen naar de havens.

Met de order wordt de missie effectief gestopt, althans voor het moment. Ook een Duits bevoorradingsschip is getroffen. Volgens informatie van Der SPIEGEL bevond de “Mosel” zich reeds routinematig in een mediterrane haven vóór de opdracht van Credendino. Het schip en de Duitse soldaten zullen daar voorlopig blijven, naar men zegt in Berlijn.

De achtergrond van de spontane stopzetting van de missie is de weigering van Italië om door militaire schepen van de EU geredde mensen te blijven ontvangen. Italië had deze week in een brief aan de EU aangekondigd dat het een blokkade zou instellen. Kortetermijnoverleg tussen de EU-partners bood aanvankelijk geen oplossing.

Operatie Sophia is vernoemd naar de baby van een geredde Somalische vrouw, geboren op een Duits fregat. Sinds 2015 is de missie actief in het Middellandse Zeegebied met een kleine vloot oorlogsschepen. Op die manier moeten de netwerken van smokkelaars die daar actief zijn, worden ontmanteld en moet hun lucratieve activiteiten worden voorkomen.

Wat natuurlijk een grove leugen is, want net als de NGO schepen, heeft operatie Sophia een aanzuigende werking. Altijd maar blèren dat méér EU de oplossing is want alleen dan kunnen de buitengrenzen bewaakt worden, terwijl individuele landen daar prima toe in staat waren voor Schengen, maar in werkelijkheid is de EU zelf een jihadsmokkelorganisatie. De grootste schreeuwer roept elke week wel een keer om EU-grensbewaking:

Sinds het begin van de missie hebben EU-soldaten, momenteel met zes oorlogsschepen uit Spanje, Italië, Frankrijk, Ierland, Kroatië en Duitsland, 148 vermoedelijke smokkelaars gearresteerd en meer dan 200 van de gebruikte schepen vernietigd. De EU beschouwt de missie dan ook als een succes.

De EU kan niet rekenen. Voor een paar duizend euro koop je zo’n opblaasboot op het internet en als je er 100 man op laat plaats nemen maal 3000 euro dan zijn de kosten van die bootjes peanuts voor de smokkelaars.

Rome verbiedt particuliere redders geredde vluchtelingen naar Italië te brengen

Regelmatig worden de EU-soldaten op de schepen ook zee-redders. Bijna 50.000 vluchtelingen omvolkingsjihadi’s heeft de missie gered, bijna de helft werd door Duitse soldaten van meestal niet-zeewaardige schepen in de Middellandse Zee gehaald. Vervolgens werden de mensen naar Italië gebracht.

Juist tegen dit automatisme komt Italië nu in actie, de nieuwe regering in Rome volgt een radicale koers tegen vluchtelingen en wil niet langer accepteren dat Italië het leeuwendeel van de inkomende mensen voor zijn rekening neemt. Daarom verbiedt Rome al enige tijd particuliere reddingswerkers om geredde vluchtelingen naar Italië te brengen.

In reactie op de brief van Rome kwamen de EU-ambassadeurs die waren belast met het veiligheidsbeleid onmiddellijk bijeen voor een crisisbijeenkomst – er kon geen overeenstemming worden bereikt. Bijgevolg beval de commandant van de missie de schepen naar de havens.

Vrijdag kwamen de ambassadeurs elkaar weer tegen. Ik begrijp dat zij Italië een sleutel wilden bieden om de door de EU-missie geredde mensen over heel Europa te verdelen. Pas aan het eind van de middag was bekend of Rome het compromis zou aanvaarden.

Soortgelijke aanbiedingen van andere EU-landen hadden de afgelopen dagen op zijn minst een einde gemaakt aan de kronkelige odyssee van particuliere reddingsschepen, die Italië de toegang tot zijn havens had ontzegd. Duitsland had er ook mee ingestemd kleinere contingenten van de geredde schepen te aanvaarden.

De voorzitter van de Commissie, Jean-Claude Juncker, kondigde vrijdag aan dat hij volgende week voorstellen zal doen om de vluchtelingencrisis in Italië te verlichten. Aanvankelijk waren er geen details bekend.

Het is denkbaar dat er voorstellen worden gedaan om de vluchtelingen die in Italië aan land gaan, snel te verdelen onder de landen die daartoe bereid zijn. Ook de samenwerking met derde landen buiten de EU zal een punt van discussie zijn.

In het debat van woensdag van de veiligheidsambassadeurs van de EU hebben de andere lidstaten geprobeerd Italië ervan te overtuigen zich te blijven houden aan het gezamenlijk overeengekomen mandaat. Italië zou dus het zwaarst te lijden hebben onder operatie Sophia en haar mandaat zou tot het einde van het jaar lopen. (De duur van operatie Sophia wordt constant verlengd door de Europese raad.[4], Fub)

De toekomstige vorm van het mandaat moet in ieder geval in september worden besproken. Het is denkbaar dat dit nu de voorkeur krijgt.

In een brief aan de Italiaanse premier Conte benadrukte Juncker dat de Sophia-missie een essentiële rol speelt in het Europese veiligheids- en defensiebeleid.

Europa zou veiliger zijn zonder operatie Sophia.

Donderdag heeft Conte zich uitgesproken voor een EU-crisiseenheid voor de verdeling van vluchtelingen die op zee uit de nood zijn gered.

Italië geeft geen moer om andere Europese landen.

Vrijdagavond eindigde de crisisbijeenkomst van ambassadeurs in Brussel zonder een concrete oplossing. Sommigen konden slechts instemmen met het herschrijven van het zogenaamde operatieplan voor de missie “Sophia” binnen enkele weken. Op verzoek van Italië zal ook worden bepaald hoe de tijdens de missie geredde vluchtelingen in de toekomst, nadat zij aan land zijn gebracht, zullen worden verdeeld. Diplomaten zeiden dat Italië dit door zijn blokkadeaankondiging had geforceerd. Over de verdeelsleutel zouden binnenkort heftige meningsverschillen moeten ontstaan.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/mittelmeer-kommandeur-stoppt-eu-rettungsoperation-sophia-a-1219476.html

Wiki:

In totaal werden er verschillende militaire middelen ingezet door verschillende EU-Lidstaten voor de jihadinvasie, hier een overzicht:[5]

Kritiek:

Het Hogerhuis in het Verenigd Koninkrijk heeft in een rapport laten weten dat deze reddingsmissies als een magneet werken en de taak van de smokkelaars veel makkelijker maakt, hun schip moet nu enkel weg raken van de kust en wordt dan gered door Europese Marineschepen.[6]

Ook de Libische Kustwacht heeft gewaarschuwd dat Operatie Sophia zorgt voor meer mensensmokkel, zij zeggen dat mensen nadat ze gered zijn hun vrienden bellen om te zeggen dat Europese schepen maar 20 mijl van de Libische territoriale wateren liggen om hen te redden.[7]

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on EU-missie Sophia heeft in drie jaar tijd 50.000 jihadisten naar de EU gebracht

 1. Linksom of Rechtsom, de massale instroom van moslim immigranten gaat onverminderd door!

  Het miljarden kostende Europese Parlement is ingesteld om de schijn van democratie op te houden voor het ingedutte volk.
  Het EP heeft geen enkele zeggingskracht, want het is de Europese Commissie die het Europese beleid voor de lidstaten bepaalt!
  De Commissieleden staan boven alle regeringen van de EU-lidstaten en vallen buiten alle democratische regels en wetten; zij kiezen zelf hun leden uit.

  Zolang er mensen zijn, die deze massale instroom van merendeels mensen met een barbaarse cultuur – om “christelijke overwegingen van liefde en mede deelzaamheid” goedkeuren zal dit onherroepelijk leiden tot de gewenste en bewust gecreëerde chaos van de Deep State: een burgeroorlog tussen voor- en tegenstanders als gevolg van dit Deep State beleid.

  Wij zien het met open ogen gebeuren: alles verloopt volgens plan!
  In de chaos wordt de roep van de, in benauwdheid geraakte, burger naar een krachtige leider, die deze chaos aanpakt, steeds groter.

  Als de chaos – lees: burgeroorlog – tot een dieptepunt is gekomen, zal er inderdaad een krachtige leider opstaan; aangesteld door . . . . Deep State.

  De gebruikelijke, zeer succesvol toegepaste, formule – Creëer een probleem onder het volk en geef de oplossing daarvan aan het volk – heeft altijd gewerkt en zal altijd werken vanwege het feit dat de meerderheid van de massa de mentaliteit heeft van een kuddedier.

  De werkelijke oplossing zal daarom niet komen vanuit de domme massa, maar zal komen door ingrijpen van Bovenaf.

  De massa is namelijk niet in staat om zichzelf te leiden; de onderlinge verdeeldheid is onder hen te groot. Dat staat al sinds de vorige eeuw in de Zionistische Protocollen in diverse toonaarden uitgebreid beschreven. En zij hebben gelijk: de geschiedenis levert daarvan – telkens weer – het bewijs!

  Liked by 2 people

 2. Binnen 5 jaar breekt een burgeroorlog uit en die begint in Frankrijk , slaat over naar België en Italië . Duitsland betwijfel ik dat zal een politieke oplossing worden om de gemoederen te sussen, Brussel zal hun geliefde EU leger ( Vreemdenlegioen ) in zetten in Frankrijk om de opstand neer te slaan. En Nederland die zitten thuis op de bank met zak chips en biertje naar het programma boer neukt vrouw te kijken en de NPO roemt dat de kijk cijfers zijn gestegen..

  Liked by 1 persoon

 3. Albert, uit welk lidstaat zal deze leider dan komen ? Ik weet het de dorps idioot van Brussel Verhofstadt deze( respons met een knip oog ) maar het klopt je respons zo zie ik het ook

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s