Nieuw

EU-kritische alliantie voor de verkiezingen van 2019

Foto: EU parlement Strasbourg. Bron/Auteur: Wikimedia/JLogan.

In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019 zullen de West-Europese rechtse partijen nauwer samenwerken dan voorheen. Door een alliantie te vormen, hoopt men het aantal stemmen in elk land te kunnen maximaliseren en zo de algemene invloed te vergroten.

Met nog 309 dagen te gaan voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019 komt deze suggestie uit verschillende EU kritische partijen op het continent.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, ook partijleider voor immigratie- en EU-kritisch Lega-Nord, wil alle rechtse partijen verenigen in een “Alliantie voor rechtspopulisten”-

Wanneer Groot-Brittannië uit de EU stapt, wordt de groep ontbonden waar de Zweden Democraten en Alternatief voor Duitsland toebehoren. Salvini wil dat ze overgaan naar zijn groep, die de Oostenrijkse FPÖ en het Franse Nationaal Samenwerkingverband omvat.

De hoop is ook dat de christen-democratische fractie de Hongaarse Fidesz, de partij van premier Viktor Orban, overkomt. In dit geval zou de groep van rechtse partijen de grootste groep in het Europees Parlement kunnen worden.

In Oostenrijk heeft de liberale partij Neos alarm geslagen en partijleider Beate Meinl-Reisinger beweert volgens Die Presse:

– De FPÖ en hun bondgenoten in heel Europa willen een zwak Europa dat in betekenisloosheid vervalt terwijl de Verenigde Staten, Rusland en China het overnemen.

Harald Vilimsky, secretaris-generaal van de FPÖ en fractieleider in het Europees Parlement, bevestigt de samenwerking en de verwachtingen:

– Hoe groter de alliantie, hoe beter.

De FPÖ en Vilimsky staan bekend om hun felle kritiek op de EU en hebben onlangs krantenkoppen gecreëerd met hun beschuldigingen dat Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, een groot alcoholprobleem heeft.

Bron:

https://diepresse.com/home/innenpolitik/5467961/Parteien-werfen-sich-in-die-EUSchlacht

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on EU-kritische alliantie voor de verkiezingen van 2019

 1. Beter te behoren bij een Rusland/USA coalitie dan bij een EU die niets voorsteld.
  China is een stap te ver naar mijn mening.
  Dat zal de Turken ook tegenhouden met hun Islam plannen en alle Afrikanen die korter dan 15 jaar hier verblijven terug sturen naar hun heimat.

  Like

 2. Als alle rechtse EU-kritische en islam-kritische partijen uit West-Europa zich nu samenpakken
  Le Pen, PVV, FPÖ, Lega Nord, Orban, AFD, Zweden Democraten, Vlaams belang en anderen
  dan kan er wellicht iets veranderen anders blijft het roepen aan de zijlijn.
  Als ze nu die kans niet pakken is het echt te laat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s