Nieuw

De terroristische aanslag van Lübeck, het internet en de leugens vanaf de voorste rij

Pixabay.

Zonder twijfel was de mesaanval in Lübeck op vrijdagmiddag een terroristische aanslag. Ook al doen het Openbaar Ministerie, de politiek en de media er alles aan om dit feit te verdoezelen. Een rugzak vol brandversnellers en het mes-bloedbad onder de bezoekers van de Travemünde-week spreken voor zichzelf. Maar zonder het vrije internet en een moedig klein regionaal dagblad zou heel Duitsland deze informatie opnieuw ontzegd zijn.

Door: Walter Ehret – Vertaling: ‘Rommel’

In haar berichtgeving over de moord op Lübeck heeft de Duitse journalistiek zich vrijdag weer tot een monument van schande gemaakt. Ruim twee maanden voor de belangrijke deelstaatverkiezingen in Beieren en Hessen overspoelden de media het publiek met een tsunami van valse informatie en trok alle registers open om de terroristische aanslag in Lübeck te verhullen of opnieuw te interpreteren.

Oorlog tussen gratis internet en mainstream-media 

En zo verliep de strijd om de beeldvorming van de burgers: rond 13.15 uur liep de in Iran geboren fanaticus met het Duitse paspoort in de Lübeckse lijnbus met bezoekers van de Travemünde-week en probeerde zoveel mogelijk gehate “ongelovigen” om het leven te brengen.

Kort na 14.00 uur ging onmiddellijk een team van het lokale Lübeck-nieuws ter plaatse met de belangrijkste feiten online.

DPA (Deutsche Presse-Agenturen) en de media waren geïnformeerd. Maar de publiekrechtelijke autoriteiten legden een nieuwsverbod op. Zij wilden deze storende gebeurtenis doodzwijgen.

Rond 15:00 uur werd het internet bewust van de aanval. 30 minuten later krioelde het netwerk van berichten van vrije commentatoren en werden 30 miljoen mensen via de sociale media geïnformeerd. Het verslag van de auteur van dit artikel, werd in een korte tijd 1000 keer gedeeld en onder het artikel stonden 400 reacties.

De grote stilte werd gevolgd door propaganda

Pas nadat de gebeurtenis zich als een wildvuur had verspreid, kreeg de propagandamachine van de gesynchroniseerde overheidspers zijn gigantische gestalte. FOCUS probeerde met een opmerkelijke taal-acrobatie aan de lezers uit te leggen dat de dader eigenlijk een Duitser was. Op veel nieuwssites probeerden de loopjongens deze desinformatie onder de mensen verder te verspreiden. De “voorste rij” was ironisch stil. Hier mocht de burger pas om 20.13 uur in het nieuws kennis nemen van de gebeurtenissen.

In alle openbare berichtgeving werd er zo glashard gelogen over wat gebeurd was, dat de tralies kromden. Journalistieke jongleurs probeerden het aantal slachtoffers soms terug te brengen tot 3. Er werd ontkend dat het hier om een terroristische aanslag handelde. God helpt de mensen die achter de overheid staan…

Maar dat is niet alles. Nu verspreidt zich het legioen der ideologen op internet om schrijvers en reportages in diskrediet te brengen. Zo schreef een CDU-politicus onder het blog van de auteur: “Slecht onderzocht”. Een journalist was van mening: “Het moordwapen ‘keukenmes’ mag niet vermeld worden”. Velen probeerden de verspreiding van informatie te torpederen met uitspraken als: “Het was een Duitser”.

Internet kan niet betutteld worden

Het internet laat zich echter niet misleiden. In de commentaren bespotten de lezers de mainstream media. Een lezer verwoordde het als volgt: “Jij (de gratis webauteurs) hebt de mainstream in goede verslaggeving allang voorbijgestreefd”. Een ander merkte op: “Ik heb de tv lange tijd niet aangezet omdat ik daar toch maar belogen word”. Zo dacht dus internet over de desinformatiecampagne.

Zaterdagochtend, 17 uur na de aanslag, zag de mediawereld er zo uit: Die ZEIT met kop – “Neo-nazi’s in de speeltuin”. FOCUS – “Volledig geïntegreerde vluchteling wordt uitgewezen”. SZ – “Reddingsmissie op zee Sophia in gevaar”… Nergens een woord over de gebeurtenissen in Lübeck. Het werd doodgezwegen, wat niet meer teruggedraaid kan worden. Wederom… Moet men helaas zeggen.

De leugens van de media zullen blijvend worden herinnerd

De mediaslag om de gebeurtenissen in Lübeck tussen internet en mainstream zal nog lang in het geheugen van het publiek blijven hangen. Het was weer een dag van schaamte voor de journalistiek. De vrije en gratis berichtgeving van het internet zal onvergetelijk blijven. En als er in Duitsland een Pulitzerprijs zou zijn, dan zou die moeten worden uitgereikt aan de redactie van de lokale Kleine Lübecker-Nachrichten.

De feitelijke verslaggeving van de Noord-Duitse lokale redactie heeft de leugens van de mainstream om zeep gebracht. Deze verslaggevers zijn een stralende ster in de sombere hemel van openbare berichtgeving.

Hier is een actueel voorbeeld van de leugenbrij:

“Geachte heer Zerwas,

verspreidt u alstublieft geen valse informatie. De vermoedelijke dader is een Duitser. Hij woont al vele jaren in Lübeck. Hij heeft een Iraanse afkomst.

Overigens speelt de nationaliteit bij strafbare feiten geen rol. We vermelden deze alleen als de misdaad ermee in verband staat. Dat was hier niet het geval.

Uw commentaar met de valse informatie hebben we verwijderd.

Met vriendelijke groeten,

Brisant.Sociaal-Media-Team”

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/22/der-terroranschlag-luebeck/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De terroristische aanslag van Lübeck, het internet en de leugens vanaf de voorste rij

 1. Ondanks alle stilzwijgen van de media is er geen enkele Duitser meer die weet wat er werkelijk
  in hun land aan de hand is.
  Dit is niet meer in de doofpot te houden, hij loopt over

  Like

 2. templars2017 // juli 22, 2018 om 15:55 //

  De doofpot kan het te doven materiaal niet meer aan ,de gebruikers van de doofpotten zullen er op afgerekend worden , alle negativiteit moet uit het “nieuws” geweerd worden ,doch mensen beginnen te ontwaken ,en dat zal moeilijk tegen te houden zijn.

  Like

 3. trebor2110 // juli 22, 2018 om 16:30 //

  er was toch ook sprake van een rokende rugtas , misschien een mislukte bom ??

  Like

 4. En en passant komt ook hierbij het signalement van de dader openbaar: hoe is het mogelijk.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2334339/buurt-geschokt-verkrachte-studente-geketend-met-fietsketting

  Dankjewel Mark Kutte en anderen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Ook dat varken in Duitsland. Ik wacht met smart op het moment dat de pleuris uit gaat breken

  Like

 5. En dit kanspareltje genaamd Samir M moest ook een jonge vrouw het leven ontnemen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2333854/studenten-ontvluchten-moordhuis

  Het gaat bijna wennen.

  Like

 6. Menigeen vraagt zich ongetwijfeld wel eens af wat er allemaal in de doofpot verdween ten tijde van “vóór de internets”.
  Tegelijkertijd dringt de vraag zich op hoe lang het nog duurt alvorens datzelfde internet aan banden wordt gelegd door de ‘eu overheid’!

  Wellicht, internetgebruik op ‘Chinese leest’ geschoeid…..??!

  Beetje onder het mom van,…. ‘U mag alles eten, maar niet alles weten’ !

  Like

 7. Nou Axel, dat wij alles mogen eten, nog wel. Varkensvlees zal ook wel een keer in de ban gaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s