Nieuw

Somalische Piraat mag niet worden uitgezet

Folterschip Marida Marguerita YT

De administratieve rechtbank van Hannover heeft nu het noodverzoek van de piraat toegewezen. Voorlopig wordt hij in het land getolereerd.

Een Somalische piraat die betrokken was bij de ontvoering van de Duitse chemicaliëntanker “Marida Marguerita” in mei 2010 mag niet worden gedeporteerd.
De vierde kamer van de administratieve rechtbank van Hannover heeft in kort geding uitspraak gedaan in deze zaak (zaak nr. 4 B 3725/18).

De Somaliër had een klacht ingediend tegen de afwijzing van zijn asielaanvraag en zijn aanstaande deportatie.

De zaak: In maart 2015 arriveerde Ahmed M. per bus in Duitsland. Bij de steekproefsgewijze politiecontrole aan de grensovergang Kiefersfelden (Beieren) werd hij aangetroffen met een vervalst Italiaans paspoort. Hij gaf twee geboortedata, was 23 jaar oud en 16 jaar oud.

Uit zijn vingerafdrukken en de analyse van zijn smartphone bleek dat hij aan boord was van het gekaapte vrachtschip. De voortvluchtigen zijn in hechtenis genomen. Hij zou onder andere een notitieboekje hebben aangeraakt waarin namen en geldbedragen waren opgenomen. Het schip was voor de kust van Oost-Afrika veroverd door zo’n 100 piraten. De 22-koppige bemanning was acht maanden in handen van de gijzelnemers en werd gemarteld. De piraten zamelden 5,5 miljoen dollar losgeld in voor de vrijlating van de zeelieden.

Het parket van Osnabrück heeft de verdachte in vrijheid gesteld. Motivering: In een deskundig advies over forensische geneeskunde werd vastgesteld dat Ahmed M. op het moment van het misdrijf zeer waarschijnlijk jonger was dan 14 jaar – en daarom naar Duits recht niet vatbaar was voor vervolging.

De bemanningsleden hadden getuigd dat zij door Ahmed M.. waren misbruikt. De verdachte ontkende dit met het argument dat hij was ontsnapt aan de islamitische terroristische militie “al-Shabaab”. Hij was drie dagen op het schip en merkte niets.

De Federale Dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) wees zijn asielaanvraag af en beval twee maanden geleden zijn deportatie. Vanuit het oogpunt van de overheid had hij zijn asielrecht verloren – de asielzoeker had ernstige, niet-politieke misdrijven in het buitenland gepleegd. De Somaliër klaagde.

De rechters waren het eens met de piraat. “Volgens de huidige leeftijdsbeoordeling kan niet worden uitgesloten dat de aanvrager ten tijde van het plegen van het delict de leeftijd van 14 jaar nog niet had bereikt. Vanwege zijn onrijpheid kon hij ook niet strafrechtelijk verantwoordelijk worden gesteld. Ahmed M. is waarschijnlijk nog maar 22 jaar.

Bron:

https://www.bild.de/regional/hannover/abschiebung/prozess-gegen-pirat-56378970.bild.html?wtmc=twttr.shr

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Somalische Piraat mag niet worden uitgezet

  1. De misdaad loont, zeker voor moslims

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s