Nieuw

‘Fake revolution’: Kiev summons Italy envoy after Salvini rips into ‘foreign-funded’ Ukraine unrest

Ukraine is expecting the Italian ambassador for a chat at its Foreign Ministry after Matteo Salvini, Italy’s Interior Minister, slammed the 2014 Euromaidan protests and coup in Kiev as “pseudo-revolution” sponsored from abroad.

“On Monday, we’ll be meeting with the Italian ambassador [Davide La Cecilia]. He’s a nice person and we understand that he can’t be held responsible for the words of the politicians in his home county,” Olena Zerkal, Ukrainian Deputy Foreign Minister, told the local Channel 5 on Friday.

Salvini made the comments that infuriated the Ukrainian authorities during his interview with the Washington Post, which was published earlier this week. US journalist, Lally Weymouth, tried to grill the minister over his support for Crimea’s return to Russia. The journalist called the referendum that took place in the region “fake.”

“Compare it to the fake revolution in Ukraine, which was a pseudo-revolution funded by foreign powers – similar to the Arab Spring revolutions,” Salvini shot back, pointing out that 90 percent of Crimeans voted for the return of the peninsula to the Russian Federation.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s