Nieuw

Verblijfsvergunning asielkraker We Are Here ’niet uit te leggen’

Door: Daniël van Dam

AMSTERDAM – Het besluit om de Amsterdamse asielkraker Khalid Jone na zestien jaar alsnog een verblijfsvergunning te geven, zorgt voor onbegrip. De Soedanees trok de afgelopen jaren met andere illegalen krakend door Amsterdam onder de groepsnaam ’We Are Here’.

“Pure rechtsongelijkheid”, verzucht het Amsterdams Forum voor Democratie-raadslid Annabel Nanninga. „Hiermee zet je de deur open voor mensen om vol in de tegenwerking te gaan. En als je maar lang genoeg blijft hangen, dan word je beloond.”

Jone (34) verblijft al zestien jaar in Nederland, vroeg tevergeefs een verblijfsvergunning aan en weigerde na afwijzing te vertrekken. Dat was niet mogelijk, stelde Jone, afkomstig uit Darfur in het westen van Soedan. Begin juni probeerde de We Are Here-groep nog een bewoond pand te kraken. De bewoner, zoon van de voormalig Amsterdamse wethouder Eric van der Burg kon dit ternauwernood voorkomen.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2326904/verblijfsvergunning-asielkraker-we-are-here-niet-uit-te-leggen

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6041 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Verblijfsvergunning asielkraker We Are Here ’niet uit te leggen’

 1. Republikein // juli 20, 2018 om 10:31 //

  Rechters hebben een kromme meetlat in zulke situaties, zeer ongewoon.
  Een voordeur heeft elk huis, je kan naar binnen en naar buiten.
  Ik kan niet terug is dus klinkklare onzin.

  Je krijgt iemand op bezoek en raakt in gesprek over alles en nog wat, gezellig, wat eten en drinken, maar het wordt later en later totdat de bezoeker zegt dat hij beseft dat jij wil dat je vertrekt maar dat hij niet weg kan.
  Pak je dan niet een knuppel om hem via die voordeur naar buiten te knuppelen?
  Ik wel want ben erg gesteld op mijn privacy.
  Optieften!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s