Nieuw

Ophef in Marokko over online ‘anti-bikini’-campagne

Marokko roert zich om een nieuwe campagne genaamd ‘Wees een man’. Op sociale media worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of onzedig naar buiten te laten gaan. En dat brengt veel en uiteenlopende reacties teweeg.

#WeesEenMan volgt op eerdere oproepen in 2014 en 2016 om vrouwen meer bedekt naar buiten te laten gaan. Volgens de afzenders hoort dit zo in de islam, het staatsgeloof in Marokko. Dat geloof wordt steeds belangrijker in Marokko. Zo is sinds 2011 een islamitische partij aan de macht.

Steeds meer Marokkanen hangen de conservatieve vorm van de islam aan, zegt Betty Lachgar. Zij is psycholoog en initiatiefnemer van mensenrechtenorganisatie MALI. “Dankzij satellieten en sociale media komt het salafisme makkelijk binnen bij de jongeren.”

Staatsomroep >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Ophef in Marokko over online ‘anti-bikini’-campagne

 1. templars2017 // juli 20, 2018 om 21:41 //

  de islam neemt overal toe in heersende macht , nu ook op de landen die het vroeger binnen de perken hielden om hun toeristische inkomsten niet te missen ,blijkbaar zit in het gedachtengoed van die landen nu ook een kentering en gaat de islam uit de toeristische begrenzing treden.
  Het credo van respecteer de regels van het land zal almaar luider klinken ,ga je naar Marokko ga je jezelf moeten aanpassen aan hun regels (nog meer dan nu ) maar omgekeerd mag dat niet geeïst worden ,typisch voorbeeld van de Orweliaanse theorie.

  Like

 2. Quercetanus // juli 21, 2018 om 11:30 //

  Klinkt als een fijne toekomst voor de Marrekaanse vrouw, met stokslagen, levenslange opsluiting en andere ellende in het vooruitzicht. Meer moslim ellende….

  Feministen organisaties, mensen rechtencomitees, regeringen, NWO NGO’s, joehoeeeee, waar zijn jullieeeee ! ! !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s