Nieuw

Italië wil geen migranten meer toelaten van de EU-missie “Sophia

Foto: Parlement van Italië,  Palazzo Montecitorio, Rome. Bron/Auteur: Wikimedia/Hadi.

Volgens een bericht in de krant zal Italië geen vluchtelingen en migranten meer opnemen van de EU-zeemissie “Sophia”. De nieuwe regering in Rome verbiedt reeds NGO-schepen Italiaanse havens aan te doen.

Dit is wat de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Enzo Moavero Milanesi aan de EU-Commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini medegedeeld heeft, meldt de “Welt” op vrijdag, verwijzend naar een brief van deze week.

De verantwoordelijke vertegenwoordigers in het Politiek en Veiligheidscomité (PVC) van de EU bespraken daarom alternatieve oplossingen voor de verdeling van de verzamelde migranten.

Zoals in de krant uit de brief van Milaan wordt geciteerd, is Italië “onder de huidige omstandigheden niet langer in staat om in te stemmen met het “operatieplan” van de “Sophia”-missie en er gevolg aan te geven”.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini kondigde bijna twee weken geleden aan dat schepen van internationale missies in de Middellandse Zee zijn havens in de toekomst niet meer zouden mogen binnenvaren. Hij gaf echter geen verdere details over de “missies” die hij noemde.

De nieuwe regering in Rome verbiedt reeds schepen van niet-gouvernementele organisaties Italiaanse havens aan te doen.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/bericht-italien-will-keine-migranten-von-eu-mission-sophia-mehr-aufnehmen-a2497998.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s