Nieuw

Rapport: Jonge christenen verlaten Turkije steeds vaker

De Hagia Sofiakerk in Trabzon -bouwjaar 1250- werd in 2013 omgebouwd tot moskee. Het interieur raakte daarbij beschadigd. Bron/Auteur: Wikimedia/Natalie Sayi

Jonge Turkse christenen besluiten steeds vaker om hun geboorteland te verlaten. Dat blijkt uit een rapport van protestantse kerken in Turkije. Jongeren verkiezen een toekomst in het buitenland boven de bedreigingen die christenen in Turkije ten deel vallen.

De Turkse president Erdogan bezocht begin februari het Vaticaan. Daar bracht paus Franciscus onder meer het lot van christenen in het Midden-Oosten onder de aandacht van de president. Erdogan beloofde dat Turkije zich zou inzetten voor steun aan deze christenen, „net zoals de Osmanen dat deden tijdens hun 600-jarig bestuur.” Over de Armeense genocide, waarbij christenen een eeuw geleden massaal vermoord werden door de Turken, repte de president met geen woord.

De paus ontving Erdogan op 5 februari. Deze datum staat de christelijke minderheid in Turkije in het geheugen gegrift. Twaalf jaar eerder, op 5 februari 2006, werd in Turkije de Italiaanse priester Andrea Santoro vermoord. Dit gebeurde in de Mariakerk in Trabzon. Daags voor het bezoek van Erdogan aan het Vaticaan werd –op zondag, voorafgaand aan de kerkdienst– in de tuin van diezelfde kerk een bom ontdekt en ontmanteld.

Lees verder:

https://www.rd.nl/kerk-religie/rapport-jonge-christenen-verlaten-turkije-steeds-vaker-1.1468932

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Rapport: Jonge christenen verlaten Turkije steeds vaker

  1. Alphons Mantel // juli 19, 2018 om 11:10 //

    Erdhogan is de gevaarlijkste man van Europa

    Like

  2. Daniel // juli 19, 2018 om 13:06 //

    Laten we het moslimgespuis dat onze straten onveilig maakt inruilen voor deze Turkse mensen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s