Nieuw

Omstreden nationale wet in Israël aangenomen

Foto: Knesset gebouw, Jeruzalem, Israël. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Chris Yunker.

Het Israëlische parlement heeft een wet aangenomen die het land definieert als “de natie van het Joodse volk” en daar heeft het Joodse volk “exclusief recht op zelfbeschikking” in het land. De wet stelt ook dat joodse nederzettingen een nationaal belang zijn.

– Dit is een cruciaal moment in de geschiedenis van het zionisme en de Israëlische staat, zei premier Benjamin Netanyahu toen de wet werd aangenomen.

Arabische politici in het parlement waren echter zeer kritisch en noemden de nieuwe wetgeving racistisch.

De wet werd na een acht uur durend debat in het parlement met 62 stemmen vóór en 55 tegen aangenomen. De wet betekent ook dat het Hebreeuws de officiële taal van het land wordt, wat een downgrade van de Arabische taal betekent.

Bron:

https://www.svd.se/omstridd-nationalstatslag-antagen-i-israel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Omstreden nationale wet in Israël aangenomen

 1. ReaGluurder // juli 19, 2018 om 11:35 //

  Niet geheel toevallig; een arabisch lid van de Knesseth vroeg om meer politieversterking omdat de criminaliteit / moord en doodslag bij de arabische bevolking skyrockening gaat en deze bevolkingsgroep er zwaar onderlijd. Israël wil ook maar wat graag af van een arabische stad in het noorden, Sfar’am (soort Gaza). Een grote stad waar zowat half-Israël last van heeft. Helaas ligt het ongelukkig, vlakbij Haifa, en kan niet zomaar even overgeheveld worden aan Fakestinian. Helaas!

  Like

 2. Mensenrechten legt de staat verplichtingen op aan de burger. Burgerrechten beperken de macht van de staat over de burger.
  Ik ben tegen mensenrechten en voor burgerrechten.
  Rechten voor minderheden zijn altijd mensenrechten en nooit burgerrechten.

  Like

 3. Scrutinizer // juli 19, 2018 om 12:47 //

  @Theo
  De kleinste minderheid is het individu. Wie individuele rechten niet respecteert, kan niet claimen voor minderheden rechten te op te komen.
  (vrij naar Ayn Rand)

  Like

 4. volgens al jazeera is deze wet racistisch omdat israël nu een joodse staat wordt, hebreeuws nu de officiële taal wordt, joodse feestdagen bij wet geregeld zijn ( wat ze overigens al waren ), etc, etc.. Dus Nederland is ook racistisch omdat men nederlands spreekt, 4 en 5 mei worden gevierd evenals Pasen, Kerstmis, Hemelvaartsdag, etc.Ieder land met een autochtone bevolking en autochtone feesten is dus racistisch. Behalve dus de islamitische landen waar “zoals niemand weet” bijna geen rechten gelden voor anders denkenden.
  Waarom ik dit schrijf??? Omdat het gezwets over alles wat Israel doet onder de microscoop ligt en ik als christen zionist ” en ja daar ben ik trots op “, daar spuugzat en pislink van wordt. Mijn excuses voor het woordgebruik, Zo voel ik mij echter wel

  Like

 5. “ik als christen zionist”
  Ik kan met al die geloven er bijna niet meer wijs uitraken. Nu nog een Moslim Zionist en het gekkenhuis is compleet.

  Like

 6. Christen zionist betekent dat ik als christen ” als tegenhanger van de vele anti zionistische/semitische christenen ” WEL achter Israel sta en de enorme gevaren van het opkomende islamisme WEL zie. Het is dus geen nieuw geloof. zoals u zeer waarschijnlijk al lang wist.

  Like

 7. “anti zionistische/semitische christenen”
  Toe maar. Nog een religie erbij. Het kan niet op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s