Nieuw

Joodse lobby probeert de hedendaagse geschiedenis in Amerikaanse schoolboeken te veranderen

Joodse lobbygroepen strijden al decennia lang om op Amerikaanse scholen het schoolmateriaal te verwijderen dat op de een of andere manier Joden, het Joodse volk of de Joodse staat Israël in een ongunstig daglicht zou kunnen stellen. Men slaagde er onder andere in om het klassieke werk van William Shakespeare ‘De Koopman van Venetië’ van het onderwijs en schoolbibliotheken in veel schooldistricten te laten verwijderen.

De voorgestelde wijzigingen zijn dit keer geproduceerd door de Israëlische lobbygroep Institute for Curricula (ICS) in wat een “strategisch initiatief” wordt genoemd.

Hun lijst van materialen die moeten worden gewijzigd of verwijderd in het schoolonderwijs is:

1) Verwijzingen verwijderen dat Israël de gebieden “bezet” die zij in 1967 tijdens de zesdaagse oorlog hebben geannexeerd. Het woord “controles” mag niet in de schoolboeken worden opgenomen, vereist het instituut. Toch zijn dergelijke herschrijvingen in strijd met internationale beschrijvingen van Israëls beleid tegen Palestina, Jordanië, Syrië en Egypte sinds 1967.

2) Kaarten moeten worden veranderd om de gebieden van Oost-Jeruzalem en Golanhoogte als Israëlisch te erkennen. Dit ondanks het feit dat noch de Verenigde Staten noch de meeste andere landen deze bezette gebieden als Israëlisch erkennen.

3) Bezette gebieden mogen niet langer zo genoemd worden, maar “gevangen” gebieden.

4) De termen “Joodse kolonisten” en “nederzettingen” moet worden vervangen door “huizen en gemeenschappen bouwen”.

5) Een les die de vertoning van een videodocumentaire van Reza Aslan, de Iraans-Amerikaanse academicus, auteur, producer en televisiepresentator omvat, wordt volledig geschrapt.

6) De lezing van de biografie en het werk van de Palestijnse politicus Hanan Ashawi moet worden geschrapt.

7) Een serieveld getiteld “Road Map to Peace” zal worden vervangen door een serieveld dat een Arabische zelfmoordterrorist voorstelt die een “Road Map to Peace” met een gijzelaar vasthoudt.

Lobbygroepen gaan er prat op dat ze er vaak in slagen om schoolmaterialen te manipuleren.

Het hoofd van ICS is de Jodin Aliza Craimer Elias. In een video-interview dat eerder dit jaar is gepubliceerd, gaat ze er prat op dat haar bedrijf “achter de schermen” werkt met het uitgeven van schoolmateriaal om informatie over Israël te herschrijven en docenten op te leiden in ICS-schoolmateriaal.

Elias zegt dat veel van de belangrijkste schooluitgevers “vaak naar ons toe komen om met hen samen te werken op het gebied van de productie van manuscripten en schoolmateriaal” en voegt daaraan toe dat ongeveer 85 procent van hun voorstellen uiteindelijk wordt aanvaard. Deze lobbyorganisatie beweert dat ze tot nu toe 11.500 veranderingen in Amerikaanse schoolboeken hebben doorgevoerd.

Bron:

https://www.prnewswire.com/news-releases/israel-advocacy-groups-demand-questionable-changes-to-virginia-textbooks-reports-irmep-300630430.html

http://www.webpages.uidaho.edu/~mbolin/kupfer2.htm

ICS Lobbyvideo (YouTube)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Joodse lobby probeert de hedendaagse geschiedenis in Amerikaanse schoolboeken te veranderen

 1. Scrutinizer // juli 20, 2018 om 00:17 //

  Tja, inzichten veranderen.
  Misschien moeten we ook het geschiedenisonderwijs over Europa herzien.
  Simpelweg vertonen van de reeks Europe the last batlle zou zelfs een besparing op personeelskosten met zich meebrengen: de leerlingen kijken gewoon 12 u lang video in een lokaal. Lekker voordelig. Moet toch een goed argument zijn om het te overwegen, niet?

  Like

 2. MoslimMolen // juli 23, 2018 om 17:49 //

  De indoctrinatie hiero is vele malen erger.
  Om van dat kut-Zweden maar te zwijgen.

  Like

 3. Pfoei, wat een opluchting, dat maakt het van die Joden dan weer goed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s