Nieuw

Boris Johnson: “Niet te laat om Brexit te redden”

Boris Johnson hield gisteren zijn afscheidsspeech. Hij zei dat hij trots was op wat hij in de regering had bereikt, maar tegelijkertijd deelde hij niet Theresa May’s visie voor Groot-Brittannië na de Brexit.

In Groot-Brittannië is het een traditie om een oud-minister een afscheidsspeech in het lagerhuis te laten houden. Gisteren was het de beurt aan Boris Johnson, omdat hij tien dagen geleden de post van minister van Buitenlandse Zaken verliet.

Het was een aanvankelijk ingehouden Boris Johnson die dankbaarheid uitsprak voor het feit dat hij het land in de regering van hare Majesteit had gediend.

Hij koos er eerst voor om hulde te brengen aan het doorzettingsvermogen en de moed van de minister-president, maar het waren de opmerkingen over de Brexit-onderhandelingen met de EU waar iedereen op wachtten.

Het duurde niet lang voordat Johnson uiterst kritisch werd. Hij vond dat er een gebrek aan zelfvertrouwen was in het werk van de regering, en dat het steeds moeilijker was geworden om visies voor Groot-Brittannië na de EU te bespreken.

Hij ging verder en wees daarop:

– Het is absoluut onzin om te denken, en ik ben bang dat sommige van mijn collega’s dat doen, dat je nu een overeenkomst kunt sluiten, om in de toekomst opnieuw te onderhandelen.

Nigel Farage, ook wel bekend als mr. Brexit, liet niet lang op zicht wachten om Boris Johnson te eren:

“Een zeer goede speech van Boris, maar het is hopeloos om te verwachten dat Theresa May iets van de inhoud zal leveren”, twitterde Nigel Farage.

Velen zien deze toespraak als een belangrijke stap in de vervanging van Theresa May als premier door een persoon die tijdens het referendum in 2016 duidelijk stelling nam voor Brexit .

Jacob Rees-Mogg, de meest geprofileerde Brexit-voorvechter van de conservatieve partij en vriend van Boris twitterde:

“Een toespraak van een staatsman.”

Rees-Mogg en Johnson zijn de favorieten om May uit te dagen. Aangenomen wordt dat de oud-studiegenoten het eens worden over wie partijleider zal zijn en elkaar vervolgens zullen steunen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s