Nieuw

Zweden spendeert honderden miljoenen aan immigranten – maar heeft geen blusvliegtuig: “Is te duur”

Foto: Canadair CL-415 blusvliegtuig. Pixabay.

Zweden heeft hulp gekregen van het buitenland om de vele bosbranden die in het land woeden te blussen, omdat we geen eigen blusvliegtuig hebben.

Voor sommige maatschappelijke vragen kunnen Zweedse politici vele miljarden uitgeven.

Maar nu Zweden in brand staat, met ongeveer 80 branden in het hele land, hebben de autoriteiten moeite om ze te blussen. Op sommige plaatsen zijn mensen volledig geëvacueerd om niet in de vlammen verstrikt te raken.

De extreme hitte is al een tijdje aan de gang, maar Zweden is niet voldoende voorbereid om de situatie in zijn eentje het hoofd te bieden.

Er is een tekort aan materialen en bemanning. Bovendien is er geen blusvliegtuig in het land.

Morgen zullen er naar verwachting speciale blusvliegtuigen met 13 Italiaanse bemanningsleden naar Zweden komen om de branden te blussen.

Het gaat om twee Canadair CL-415’s, die bij elke “hoos” 6.000 liter water kunnen innemen, die morgen in Örebro in de namiddag landen.

Velen hebben zich echter afgevraagd waarom Zweden geen eigen blusvliegtuig heeft om dergelijke gebeurtenissen snel op te lossen.

De autoriteit voor Sociale Bescherming en Paraatheid, MSB, nu onder leiding van Dan Eliasson (Sociaal Democraat), legt aan Aftonbladet uit dat de aan de gang zijnde branden voor Zweden immers een “unieke” situatie zijn.

– Dan is de beschikbaarheid in de EU goed genoeg. In de afgelopen jaren hebben we drie keer om steun voor bosbrandbestrijding gevraagd: zegt Jakob Wernerman van MSB tegen Aftonbladet.

Hij legt ook uit dat “het veel geld kost om deze hulpbron te bezitten”, schrijft de krant.

De regering wordt nu van verschillende kanten bekritiseerd vanwege het gebrek aan brandbestrijdingsmiddelen. Onder andere van voormalig minister van Justitie Beatrice Ask, woordvoerster van de Moderatoren inzake sociale bescherming, die van mening is dat de regering slecht voorbereid is en niet heeft gedaan wat nodig is.

In de live-uitzending van SVT op dinsdag kreeg MSB-baas Dan Eliasson de vraag of Zweden zijn eigen blusvliegtuig moest hebben dat in staat was om water te bombarderen.

“Het probleem in Zweden is dat het een vrij dure werkzaamheid is voor een korte tijd van het jaar. Dan moet je multifunctionele vliegtuigen vinden die in de winter gebruikt kunnen worden voor andere activiteiten en in de herfst en lente. Het is een vraag waar we samen met andere actoren naar kunnen kijken, legde hij uit.

Bron:

http://www.friatider.se/dan-eliasson-om-varf-r-sverige-saknar-egna-brandflyg-det-r-dyrt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweden spendeert honderden miljoenen aan immigranten – maar heeft geen blusvliegtuig: “Is te duur”

  1. Handig wel ten tijde van bosbrand-jihadisme.

    Handleiding kun je vinden in Dabiq, die ISIS glossy. (waar zouden ze toch de capaciteit vandaan halen om een Glossy … )

    Like

  2. skeeter // juli 18, 2018 om 19:15 //

    is niet die ouwe met radiaal motors

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s