Nieuw

Islamitische terroristendaad in Zweden wordt verduisterd: Schreeuwde “Allahu akbar!” en stak man in zijn gezicht.

Het bloederige mes (verzonken op de foto) werd gevonden in een sneeuwhoop in de buurt van de plaats delict in het centrum van Sandviken.

Een Somaliër schreeuwde “Allahu Akbar!” en stak met een mes een man op straat in Sandviken in zijn gezicht en bovenlichaam. Het doel van de aanslag was, volgens de Somaliër zelf, volgens de instructies in de Koran “de strijd aanbinden tegen de ongelovigen” – maar de media hebben er spaarzaam over bericht.
“Allah gebood me dat te doen en ik heb het gedaan, want het is iets wat ik heb gelezen in de Koran, verklaarde de Somaliër – maar de 21-jarige is nu in plaats van terrorisme veroordeeld voor moordpoging .

Het slachtoffer, een man met een migrantenachtergrond die zichzelf als atheïst omschrijft, was op weg uit een tabakswinkel op de Storstraat in Sandviken toen hij iemand “Allahu akbar” hoorde schreeuwen.

Tegelijkertijd werd hij met een mes meerde malen gestoken – in zijn gezicht, de kin en bovenlichaam  – en moest onderwijl meer “Allahu akbar”-kreten aanhoren.

“Dit handelt om terrorisme en de islam”, verklaarde het slachtoffer, 35, later tijdens het politieverhoor.

– De aanval vond plaats zoals het bij islamitische terreuraanslagen wordt uitgevoerd en ik denk dat hij (de Somaliër) wist, of dacht, dat ik geen moslim was en mij voor ideologische doeleinden heeft aangevallen, zei het slachtoffer tijdens het proces.

Na de eerste messteek liet de man zijn boodschappentas vallen en slaagde er uiteindelijk in de aanvaller omver te duwen en zijn mes uit zijn hand te graaien.

De Somaliër vluchtte weg en liet het slachtoffer bloedend in zijn gezicht achter, maar keerde kort daarna terug en vroeg het slachtoffer:

– Bent jij moslim?

Vluchtte naar de moskee
Volgens het slachtoffer zag de Somaliër er “geschokt” uit, alsof hij zich plotseling realiseerde dat hij misschien een moslim had aangevallen. Het slachtoffer koos ervoor te liegen dat hij moslim was, waarna de Somaliër opnieuw wegrenden.

De Somaliër rende na zijn aanval naar een moskee in de buurt, waar hij werd binnengelaten. In de moskee ging hij op een stoel zitten en hakkelde constant in het Arabisch de boodschap “er is geen god naast Allah”, vertelde een getuige die daar werkt.

Nadat de politie de moskee had bestormd en de Somaliër had gearresteerd, verklaarde hij tijdens het verhoor waarom hij de aanslag had uitgevoerd:

“Ik vocht tegen de ongelovigen”
– Ja, ik heb het in opdracht van de Koran gedaan, legde hij uit.

– God heeft me bevolen om het te doen en ik heb het gedaan, want dat heb ik in de Koran gelezen. Maar ik vocht tegen de ongelovige en daarom deed ik dat.

Maar de officier van justitie Joakim Johansson koos ervoor om de 21-jarige te vervolgen voor moordpoging in plaats van een terroristische aanval, nadat hij de zaak had onderzocht als een “haatmisdaad” vanwege de religieuze motieven.

Eind vorige week veroordeelde de districtsrechtbank van Gävle de Somaliër tot juridische psychiatrische zorg wegens poging tot moord, vandalisme, geweld tegen ambtenaren en gewelddadig verzet. Dit nadat uit een forensisch onderzoek bleek dat de 21-jarige lijdt aan een psychische aandoening.

“Grote overeenkomsten met terrorisme”
De Somaliër, die op zijn vijftiende naar Zweden is gekomen en sinds juni 2013 een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft, wordt ook levenslang uit Zweden uitgewezen.

Volgens het vonnis was het “toeval” dat de Somaliër tijdens zijn aanval geen vitale delen van zijn slachtoffer heeft geraakt.

“Het feit dat hij Allahu Akbar riep in verband met het aanvallen van een willekeurig gekozen persoon is vergelijkbaar met de verschillende terroristische daden gemeld in de media in de afgelopen jaren, waar het verklaarde doel was de “ongelovigen” of “niet-moslims” te doden. Ook dit spreekt voor het feit dat hij plan was te doden.”, schrijft de rechtbank in zijn vonnis.

Het slachtoffer waarschuwt voor de islam
Het slachtoffer, afkomstig uit het Midden-Oosten, waarschuwde bij het verhoor van de politie voor het gevaar van de islam.

– Het gaat om het haten van mensen en om het behandelen van alle anderen met geweld die niet moslim zijn. Het is de moskee die het terrorisme onderwijst en ik bid dat de Zweedse staat niet meer moskeeën of dergelijke scholen toestaat.

– Ik kan garanderen dat ik volledig bewust ben van wat ik zeg. Een moslim kent geen andere wet dan de Koran wet, dat is hun grondwet, ging hij verder.

Verduisterd in de media
In de landelijke media is de belangstelling voor de aanval vrijwel nihil geweest. P4 Gävleborg heeft een kort artikel gepubliceerd over de uitspraak, maar vermeldt niets over de dader. De lokale kranten Gefle Dagblad en Arbetarbladet hebben hun artikelen achter een betaalmuur geplaatst.

Frya Tider heeft naar officier van justitie voor een commentaar gezocht, maar ons werd verteld hij op vakantie is.

Bron:

http://www.friatider.se/islamistiskt-terrord-d-i-sandviken-tystas-ner-i-media-skrek-allahu-akbar-och-knivh-gg-man-i-ansiktet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Islamitische terroristendaad in Zweden wordt verduisterd: Schreeuwde “Allahu akbar!” en stak man in zijn gezicht.

  1. Willem // juli 19, 2018 om 17:50 //

    Het is nog maar het begin.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s