Nieuw

De EU volgt het voorbeeld van Trump – voert importheffing in op staal

Pixabay.

Onlangs werd in Brussel en in afzonderlijke EU-landen scherpe kritiek geuit toen de president van de VS aankondigde dat hij importheffing op staal en aluminium gaat invoeren om de binnenlandse industrie te beschermen. Nu is de EU-Commissie 180 graden gedraaid en beschouwt de staaltarieven zo goed, dat men ze zelf gaat invoeren.

Eerder heeft Brussel op de Verenigde Staten gereageerd door een aantal irrationele straffen in te voeren op goederen uit de Verenigde Staten, zoals op Bourbon en Harley Davidson motorfietsen die vanuit Europees beschermingsperspectief niet relevant waren. Nu de Europese Commissie de tijd heeft gekregen om een beetje verder na te denken, wordt besloten het voorbeeld van Trump te volgen en staal- en aluminiumtarieven in te voeren om de Europese staalindustrie te beschermen.

Er zijn echter vragen over het argument dat wordt gebruikt om de beslissing te motiveren. Vanuit Brussel wordt gezegd dat de eerder door de VS ingestelde rechten het risico inhouden dat producten die niet langer in de VS worden verkocht, op de Europese markt kunnen worden gedumpt.

Economische basisregels van vraag en aanbod zouden echter eerder leiden tot het tegenovergestelde: wanneer Europese staalproducten duurder worden of op de Amerikaanse markt verdwijnen, verkleinen zij het risico dat zij de in eigen land vervaardigde producten niet op hun eigen markt kunnen verkopen en in het buitenland moeten verkopen.

Het voorstel van de EU.commissie omvat een combinatie van quota’s en rechten en heeft betrekking op in totaal 23 verschillende staalproducten. De voorgestelde importheffing,  volgens het voorstel, is 25 procent.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-infor-skyddstullar-for-stal

https://samnytt.se/eu-foljer-trumps-exempel-infor-tullar-pa-stal/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on De EU volgt het voorbeeld van Trump – voert importheffing in op staal

  1. Republikein // juli 18, 2018 om 12:28 //

    ‘K mot ff pisse oma.

    Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s