Nieuw

Cultuurrelativisme en de Vlaamse DENK

Edmund Burke, studio of Sir Joshua Reynolds, oil on canvas, (1767-1769) - Wikimedia

Bij onze zuiderburen in Zuid Nederland (ookwel bekend als “België”) is er recentelijk een rel uitgebroken over de burkini.

Vooraanstaande leden van Vlaams Belang pleitten voor een verbod. De zogenaamde conservatieven van de N-VA jeugd keerden zich onder de hashtag #WijzijnConservatief tegen het burkini verbod. Hun logica was dat in een liberale democratie er vrijheid van godsdienst en maximale keuzevrijheid moet zijn. Nu is een liberaal sowieso al geen conservatief. Ze hanteren hun termen dus al vrij onzuiver. Ze beroepen zich op Edmund Burke, de grondlegger van modern Angelsaksisch conservatisme. Maar Burke was een christen, een man die niet deed aan cultuurrelativisme, die leefde ten tijde van het wereldwijde Britse koloniale rijk. Een man die weinig moeite had met hiërarchie en culturele suprematie. Burke heeft zelfs een beroemd debat gevoerd tegen Richard Price, die juist wel cultuurrelativisme en universalisme bepleitte. Burke was er fel tegen en verwierp de notie van Price dat een Engelsman zich niet als inferieur of superieur aan andere volkeren moet voelen, en dat zijn wetten en gebruiken gelijkwaardig zijn aan die van alle andere volkeren.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Cultuurrelativisme en de Vlaamse DENK

  1. Als je niet weet waar je over praat,praat je Lucht en in dit geval Linkse lucht,zoals gewoonlijk .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s