Nieuw

Boris Johnson kan een coup voorbereiden

Na onenigheid met premier Theresa May over Brexit negen dagen geleden vertrok Boris Johnson als minister van Buitenlandse Zaken. Vandaag houdt hij een afscheidsspeech in het Lagerhuis, die het begin van het einde kan zijn voor May.

Deze woensdag zullen een aantal moeilijke momenten bevatten voor premier Theresia May.

Eerst wordt ze door de parlementariërs in het Britse Lagerhuis ondervraagd. Dit zal naar verwachting moeilijker worden dan gewoonlijk, aangezien zij zich genoodzaakt zag om in een groot deel van haar eigen beleid te schipperen om vandaag een stemming over EU-douanerechten te kunnen houden.

Daarna moet ze verantwoording afleggen aan haar eigen partij, die naar verwachting erg hard en agressief zal zijn, omdat de verschillende opvattingen in de Brexit-kwestie de conservatieve partij bijna in twee kampen deelden.

Bovendien zal Boris Johnson, die vorige week de post van de minister van Buitenlandse Zaken verliet wegens meningsverschillen over Brexit, vandaag zijn afscheidsspeech houden.

Dit wordt door verschillende mensen met contacten en inzicht in de regering gezien als een eerste stap naar een uitdaging van de premier-ambt van May.

De toespraak zal naar verwachting zeer explosief zijn en kritiek leveren op het regeringsbeleid, zonder May persoonlijk aan te vallen.

Velen trekken parallellen met de toespraak die Geoffrey Howe hield nadat hij in 1990 in de regering van Margaret Thatcher de functie van vice-premier had neergelegd.

De toespraak leidde tot een geschil over het presidentschap van de Conservatieve Partij, dat drie weken later tot het aftreden van Thatcher leidde.

Bron:

https://news.sky.com/story/johnson-resignation-speech-could-signal-another-leadership-bid-11440292

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Boris Johnson kan een coup voorbereiden

  1. Alphons Mantel // juli 18, 2018 om 16:51 //

    die slapjanus van een May kan beter vandaag vertrekken

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s