Nieuw

Sociologie van ‘jongeren’ uit kansarme buurten….. oooh migranten dus!

1

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on Sociologie van ‘jongeren’ uit kansarme buurten….. oooh migranten dus!

 1. Republikein // juli 18, 2018 om 03:55 //

  Sociologen bestuderen mensen en hun gedrag in hun sociale omgeving, in relatie tot de heersende cultuur, de bestaande maatschappelijke structuren en aanwezige machtsstructuren. Praktisch gezien betekent dat de bestudering van het dagelijkse leven van mensen en het functioneren van mensen in hun omgeving, sociale verbanden, gezinsstructuren, religieuze verbanden, wetten, normen en waarden, rolpatronen en culturele verbanden. Sociologen werken als onderzoekers in grote bedrijven en onderzoeksinstellingen, als journalisten, beleidsmedewerkers en in een grote hoeveelheid beroepen waarin zij de sociologische denkwijze en onderzoeksmethoden toepassen.
  Tot zover de wiki.

  Zouden er ook vreemdelingenrechters zijn met verstand van afwijkingen van het normale?
  Down is een ernstige handicap, maar soms zie je het gebrek niet en komt het in gedrag tot uitdrukking.

  Vluchtelingen geven noodgedwongen hun vrijheid op om in veiligheid te kunnen leven. Eenmaal hier mogen ze niet zelf beslissen waar ze wonen, of ze werken en hoe hun leven zich verder ontwikkelt. Ook het besluit of ze hier kunnen blijven, wordt door een ander genomen. Vreemdelingenrechter Marlies Wolfrat (36) houdt in de gaten of dat rechtvaardig gebeurt.
  ‘Never a dull moment’, zo typeert Marlies Wolfrat haar baan als vreemdelingenrechter bij de rechtbank Midden-Nederland. Niet alleen omdat vreemdelingenrecht heel dynamisch is (ontwikkelingen volgen elkaar snel op door richtlijnen en rechtspraak vanuit Europa) maar ook omdat de rechter beslist over ingrijpende kwesties. ‘Wij nemen beslissingen over de toekomst van mensen. Beslissingen die het leven van een persoon en vaak van hele gezinnen, drastisch beïnvloeden.’ Vreemdelingrecht valt onder bestuursrecht, dat gaat over conflicten tussen burgers en de overheid. Wolfrat wisselt vreemdelingenzaken af met andere bestuurszaken. ‘Die balans is prima’, zegt ze. ‘Alléén vreemdelingenzaken doen is erg pittig, want die zijn vaak behoorlijk heftig.’’
  Tot zover Marlies Wolfrat.

  Het 6-jarige Iraakse jongetje met downsyndroom Zuzu mag voorlopig in Nederland blijven, heeft de vreemdelingenrechter bepaald. Volgens de rechter kan de jongen uit Amersfoort vanwege zijn medische situatie nu niet vertrekken en moet staatssecretaris Harbers de situatie opnieuw beoordelen.

  Vorig jaar werd de aanvraag voor een verblijfsvergunning voor Zuzu en zijn familie afgewezen, waardoor uitzetting dreigde. De Amersfoortse burgemeester Bolsius vroeg staatssecretaris Harbers om gebruik te maken van zijn bevoegdheid om het kind en zijn familie een verblijfsstatus te geven, maar die weigerde omdat het stopzetten van Zuzu’s behandeling in Nederland niet zou leiden tot een medische noodsituatie.
  Syrië

  De rechter oordeelt anders: de staatssecretaris heeft onvoldoende duidelijk gemaakt hoe de ouders van Zuzu hun zoon de juiste begeleiding kunnen geven bij uitzetting. De moeder van Zuzu is Iraaks, de vader is Palestijns en Zuzu zelf is in Syrië geboren. De vader en het zusje van Zuzu zitten nog in Syrië.

  Zuzu kreeg ook een tijdje geen gespecialiseerde begeleiding meer, door een verhuizing van Den Helder naar Amersfoort. Zijn situatie verslechterde toen.

  De vreemdelingenrechter stelt dat Harbers die terugval onvoldoende heeft meegewogen bij het standpunt dat er geen medische noodsituatie zal ontstaan en vindt dus dat hij de zaak opnieuw moet beoordelen.
  Tot zover de vreemdelingenrechter.

  Ik wens niemand down toe.
  Allemaal en iedereen een lang en gelukkig rijk leven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s