Nieuw

Bizar: Frankrijk trapt 2 Japanse wijnboeren het land uit en laat 500 islamitische terroristen vrij

In de EU-staten wordt het steeds absurder. Terwijl Frankrijk twee Japanse investeerders deporteert heeft het land vorig jaar alleen al 100.000 illegale asielzoekers binnen gelaten En begin 2019 zullen 500 IS-terroristen, die op dit moment worden vastgehouden worden vrijgelaten. Deze islamitische extremisten worden eenvoudigweg losgelaten op de burgerbevolking.

Artikel van Yves Mamou Vertaling voor Fenixx door Bolo

Een vreemd verhaal trekt op dit moment veel aandacht in Frankrijk. Twee Japanse wijnmakers die sinds 2016 in Banyuls-sur-Mer wonen hebben vernomen dat ze Frankrijk moeten verlaten wegens gebrek aan fondsen. Rie Shoji, 42, en Hirofumi Shoji, 38 kwamen daar in 2011 aan met het idee om wijnmakers te worden. Eerst werkten ze als landbouwarbeiders en wijnhandelaren in Bordeaux en Bourgondië, studeerden en behaalden graden in bedrijfskunde en oenologie. In 2016 investeerden ze 150.000 euro om land te kopen. Hun plan was om een ​​natuurlijke, biologische wijn te produceren in één gebied, de oostelijke Pyreneeën, waar alles met de hand wordt gedaan.

pedres-blanques-vin-de-france-2017Hun eerste wijn, Pedres Blanques, verscheen in 2017 en werd als een “openbaring” beschouwd. Hij staat al op de wijnkaart van vele beroemde restaurants in Frankrijk en Spanje. “De prijs ervan explodeert”, zei hun advocaat Jean Codognès, “maar de prefectuur zegt dat de wijn geen toekomst heeft. De overheid denkt niet helder”.

Dezelfde regering die Japanse investeerders wil deporteren, accepteerde tot 2017 wel 100.000 migranten uit Sub-Sahara Afrika en Noord-Afrika, de meesten zonder vaardigheden of geld. Dezelfde regering die de Japanse makers van een spectaculaire nieuwe wijn in Frankrijk deporteert, staat nu op het punt om een ​​al-Qaeda-terrorist, Djamel Beghal, uit de gevangenis vrij te laten na het bloedbad van Charlie Hebdo in 2013.

1Op 5 augustus 2018 zal Djamel Beghal, 52, het einde van zijn gecombineerde gevangenisstraf bereiken voor een reeks misdaden, inclusief de geplande aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. Frankrijk wil Beghal naar Algerije deporteren wanneer hij de gevangenis van Vezin in Rennes verlaat. Beghal heeft een Algerijns paspoort maar zijn advocaten houden vol dat zijn leven in gevaar zou zijn als hij terug zou keren naar het land waar hij was geboren. Tot dusverre heeft de Algerijnse regering niet gereageerd op verzoeken van de Franse regering. Op 13 juni zei minister van Justitie Nicole Belloubet in een radio-interview: “Het is nog niet zeker dat Algerijnse regering Beghal zal verwelkomen, die niet langer een Frans staatsburger is …”. Wat gebeurt er als Algerije hem niet wil? “Hij staat onder huisarrest.”

Volgens een nieuwe antiterrorismewet (vanaf 2017) kan ‘huisarrest’ worden uitgebreid tot één district of worden uitgebreid tot de hele stad waar de dader woont om de terrorist meer vrijheid te geven in werk en gezinsleven.

Djamel Beghals is geen op zich zelf staand geval. De minister van Justitie kondigde aan   dat Frankrijk tegen het einde van 2019 zo’n 50 islamitische terroristen en 450 geradicaliseerde gevangenen gaat vrijlaten. “450 geradicaliseerde gevangenen zullen in 2019 uit de gevangenis worden vrijgelaten, plus 50 islamitische terroristen”, vertelde ze aan nieuwszender BFMTV.

“20 islamitische terroristen zullen dit jaar de gevangenis verlaten en volgend jaar nog  eens 30 islamitische terroristen. 450 geradicaliseerde gevangenen zullen in 2019 uit de gevangenis worden vrijgelaten. Onder hen vinden we eenvoudige criminelen die tijdens hun gevangenschap geradicaliseerd zijn … ”

“Natuurlijk geloof ik dat alles wordt gedaan om onze medeburgers te beschermen. We zijn echt vastbesloten om veiligheid van deze mensen na te streven. Het opzetten van een nationaal kantoor om informatie over de gevaarlijkste te centraliseren is een effectieve methode.”

We mogen niet vergeten dat de 19-jarige ISIS-jihadist die de keel van een priester, pater Jacques Hamel, in Saint-Étienne-du-Rouvray had doorgesneden ook onder toezicht stond en werd bewaakt met een elektronische enkelband.

In januari 2018 zei deze veel te vriendelijke minister van Justitie Nicole Belloubet publiekelijk dat Frankrijk zou ingrijpen als een Franse jihadist ter dood zou worden veroordeeld in Syrië of Irak. “De Franse staat,” zei ze, “zou ingrijpen door te onderhandelen met de andere staat.” Deze aankondiging kwam kort nadat een Iraakse rechtbank een Duitse vrouw ter dood veroordeelde nadat ze haar schuldig bevonden had te behoren tot ISIS. Dit was de eerste veroordeling van een Europese vrouw wegens lidmaatschap IS. Frankrijk en de Europese Unie hebben lang een beleid tegen de doodstraf gevoerd en alle lidstaten hebben deze dan ook opgeheven.

In feite hebben Franse ambtenaren gemengde gevoelens over hoe om te gaan met ISIS-jihadisten. In het openbaar steken ze een hand uit om jihadisten binnen de Franse samenleving te trekken. Maar in werkelijkheid, niet verrassend, lijken ze bang te zijn voor deze burgers. In mei publiceerde de Wall Street Journal een onderzoek waarin werd beweerd dat de Franse special forces de Iraakse strijdkrachten een lijst hadden verschaft van ongeveer 30 mannen die als ‘hoogwaardige doelen’ waren aangemerkt. De voormalige Franse president François Hollande bevestigde dat hij persoonlijk minstens vier moorden op ‘hoogwaardige doelen’ had goedgekeurd door speciale troepen in zogenaamde ‘moord’-operaties in Frankrijk.

Vanaf 2014 tot november 2017 zijn volgens de Franse regering ongeveer 1700 Franse ISIS-moslims toegetreden tot Irak en Syrië. Ten minste 278 stierven en 302 keerden terug naar Frankrijk, waaronder 66 vrouwen en 58 minderjarigen. De anderen werden gevangen genomen in Syrië of Irak, gedood tijdens de gevechten, of vluchtten naar de overgebleven door IS bezette gebieden of andere jihadistische brandhaarden (vooral in Libië).

Volgens een bron binnen de regering (die om anonimiteit vroeg) zijn Franse ambtenaren echter bijzonder bezorgd over een mogelijk verband tussen geradicaliseerde gevangenen en jihadisten die terugkeren uit Syrië en Irak aan Frankrijk. Als ook voor moslim bendes uit de buitenwijken van steden. “Voorsteden” in Frankrijk zijn nu “no-go zones” – gebieden die overwegend islamitisch zijn en worden gecontroleerd door salafisten en drugsdealers. Volgens de bron: “We weten met zekerheid dat een aanzienlijke stroom wapens de buitenwijken binnenstroomt. De meeste van deze wapens [Kalashnikovs, Uzis] zijn al vele jaren in handen van drugsdealers. Het nieuwe hieraan is dat deze mensen nu deze wapens gebruiken om hun territorium scherper te controleren.”

In mei 2018 ging een video met zwartgeklede bendeleden, die Kalasjnikovs tegen leden van andere bendes en tegen de politie opnamen, viraal op sociale netwerken. Volgens verschillende bronnen circuleren “drie tot zeven miljoen illegale wapens in Frankrijk”.


“We vrezen een mogelijk verband tussen moslim bendes uit de buitenwijken, jihadisten die binnenkort zullen worden vrijgelaten en jihadisten die terugkeren uit de oorlog in Irak”, zei de bron. “We missen informatie. De vraag is niet de dreiging, de vraag is ons vermogen om onszelf te verdedigen. Op dit moment zijn we niet klaar of in staat om ons tegen zo’n bondgenootschap te verdedigen.”

Om het gevaar te kunnen begrijpen, moeten we een eenvoudige berekening maken, zegt de bron:

“We hebben 400 ‘voorsteden’ in Frankrijk. Ze vertegenwoordigen vijf miljoen mensen, voornamelijk moslims. Negentig procent van deze bevolking werkt hard om te overleven. Maar 10 procent, een half miljoen mensen,  werken voor de salafisten of de drugsdealers. Wanneer 10 procent van deze 10 procent een alliantie aangaat met jihadisten, vertegenwoordigt het een leger van 50.000 soldaten. De politie is niet in staat om zo’n interne vijand te bevechten.”

Artikel van Yves Mamou Vertaling voor Fenixx door Bolo

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

7 Comments on Bizar: Frankrijk trapt 2 Japanse wijnboeren het land uit en laat 500 islamitische terroristen vrij

 1. Republikein // juli 17, 2018 om 11:12 //

  Als de wijn is in de man.

  Like

 2. Ze komen daar psychiaters te kort want het land is compleet gek geworden. Le Pen bevestigd het ook.

  Like

 3. templars2017 // juli 17, 2018 om 14:04 //

  politie en ordediensten staan op imploderen ,gerecht laat vrij hetgeen een bedreiging vormt en macron springt een gat in de lucht….

  Like

 4. Met Le Pen hadden zij Grote Schoonmaak kunnen houden maar net als in Nederland zijn de laatste verkiezingen GEMANIPULEERD om Meeloper RUTTE aan de macht tehouden door/voor de ELITE omdat anders ook Nederland een NEXIT zou gaan beginnen en hun plan voor een Verenigd Europa stuk zou lopen.

  Like

 5. skeeter // juli 17, 2018 om 17:52 //

  zonder geweld gaat het niet meer goed komen

  Like

 6. Von Puffelen // juli 18, 2018 om 13:44 //

  Ze vreten daar veel te veel pillen en dan zeker anti-depressiva.
  http://www.france24.com/en/20140520-france-drug-addiction-1-3-psychotropic-medication

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s