Nieuw

Zweedse wetenschapper aan de Karlstad Universiteit: terugkerende jihadisten zijn “oorlogsveteranen”

Zweedse wetenschapper aan de universiteit van Karlstad: terugkerende jihadisten zijn 'oorlogsveteranen'.

Onderzoeker Tobias Hübinette van de stichting Multicultireel Centrum (MKC) heeft zijn landgenoten aangemoedigd om de terugkeerders van Daesh gelijk te stellen met oorlogsveteranen.

In een nu verwijderde tweet noemde Hübinette een jihadistische deserteur die in verband met de dodelijke schietpartij in het “kwetsbare gebied” Vivalla gearresteerd was een “Zweedse oorlogsveteraan”. Volgens de Zweedse nationale omroep SVT vocht de man eerder in Syrië voor Daesh of een gelijkaardige terroristische organisatie voordat hij terugkeerde naar Zweden.

“Als dit klopt, is het helaas niet de eerste keer dat een terugkerende Zweedse oorlogsveteraan, die mensen doodde in conflicten in andere landen, doorgaat met doden, zelfs hier”, tweete Hübinette.

De post leidde tot heftige verontwaardiging op de sociale media en riep kritiek op van onder andere het conservatieve parlementslid Hanif Bali.

“Dus Daesh-terroristen en barbaren zijn volgens Tobias Hübinette blijkbaar Zweedse oorlogsveteranen”, schreef Bali op Facebook en noemde Hübinette een “ras-onderzoeker” en een “activist die het hardst pusht om mensen in rassen te verdelen”.

Naar aanleiding van de kritiek publiceerde Hübinette een toelichting, waarin hij beweerde “volledig verkeerd begrepen” te zijn en slachtoffer is geworden van een “mini-virale haatstorm”. Hübinette legde uit dat hij alleen maar de “Daesh-oorlogsvrijwilligers” bedoelde, en niet de Zweedse VN veteranen of Zweedse vrijwilligers die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Finland zijn gegaan, wilde gelijkstellen aan terroristen.

Maar deze verklaring werd ook niet geaccepteerd.

“Vrijwilligers klinkt nog erger. Mocht er nog enige twijfel zijn, we hebben het hier over mensen die zich bij een moorddadige sekte hebben aangesloten om te moorden, te verkrachten en te verminken. Vervolgens komen ze terug als de oorlog voorbij is. Het zijn criminelen, niet een soort Star Wars-rebellen zoals je lijkt te geloven”, schreef een gebruiker op Hübinette’s Facebook.

De onvrede zette Hübinette aan tot het plaatsen van nog een verheldering, “de zoveelste”, zoals hij het uitdrukte. Hübinette gaf toe dat hij de 80.000 VN-veteranen van Zweden en de slachtoffers van Daesh “onteerd en vernederd” had en verontschuldigde zich.

In 2014 kreeg de toenmalige Zweedse (Milieupartij) minister van Volkshuisvesting Mehmet Kaplan (islamiet) een draai om zijn oren omdat hij jihadisten vergeleek met Zweedse vrijwilligers die tijdens de Finse Winteroorlog hadden gevochten, waarbij hij beweerde dat hij “verkeerd geïnterpreteerd” was.

De in Zuid-Korea geboren Hübinette is geassocieerd met de Universiteit van Uppsala en de Universiteit van Stockholm en factureert zichzelf als “activistisch wetenschapper”. In zijn vroege jaren twintig was hij politiek actief als anarchist en lid van de Zweedse Antifa-vleugel. In de jaren negentig was hij de onderzoeksdirecteur van het tijdschrift Expo, dat door het Defensie Onderzoek Instituut van Zweden is geclassificeerd als “extreem-links”.

Destijds verlieten ongeveer 300 mensen Zweden en sloten zich aan bij verschillende militante islamitische groepen in het Midden-Oosten, waardoor het Scandinavische land per hoofd van de bevolking een van Europa’s belangrijkste “jihadisten-exporteurs” werd. Naar schatting is ongeveer de helft van hen naar Zweden teruggekeerd, maar slechts een handvol is voor de rechter gebracht.

Bron:

http://www.savemysweden.com/swedish-professor-at-karlstad-university-returning-jihadist-are-war-veterans/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse wetenschapper aan de Karlstad Universiteit: terugkerende jihadisten zijn “oorlogsveteranen”

 1. scherpschutter1943 // juli 16, 2018 om 09:54 //

  men krijgt in zweden waar men om vraagt. Dat is in heel Europa zo, met uitzondering van de balkanlanden

  Like

 2. Claasje Kater // juli 16, 2018 om 13:09 //

  zweden = verloren land

  Like

 3. Deze idioot moeten ze voor de rest van zijn leven in een gesloten gesticht opsluiten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s