Nieuw

Sociaal Democraten kelderen in peilingen in Europa

In Duitsland heeft de AfD de Sociaal Democraten als de op één na grootste partij in een nieuwe peiling voorbijgestreefd. In Roemenië verliezen de Socialisten hun positie als grootste partij in een andere opiniepeiling. De Franse Socialistische Partij komt mogelijkerwijs bij de verkiezingen van volgend jaar niet in het Europees Parlement.

Hoewel de regering van Angela Merkel grote interne conflicten heeft over het migratiebeleid, hebben de Sociaal Democraten in Duitsland er geen gebruik van kunnen maken. Integendeel. Ze verliezen nu hun positie als de op één na grootste partij aan Alternatief voor Duitsland, in de peiling van INSA/YouGov.

De bakermat van de Socialistische beweging lag in Duitsland en de Duitse SPD is lang een model geweest voor de sociaaldemocratische partijen in Europa. Nu in juli krijgt de partij slechts steun van 17 procent van de Duitse kiezers. En daarmee wordt het niet eens de op één na grootste partij.

Tegelijkertijd heeft de Socialistische regering in Roemenië problemen. Ze ontving 45,5 procent van de stemmen bij de laatste parlementsverkiezingen in 2016. Nu, in de meting van IMAS, krijgt het slechts 28,4 procent steun en wordt dus niet langer de grootste partij in het land. De Nationaal Democratische partij PNL wordt in plaats daarvan de grootste met 29,2 procent.

In Italië versterken de verkiezingen-winnende partijen, de EU- en immigratiekritische Vijfsterrenbeweging en Lega, die de regering hebben gevormd, hun positie in de opinie. In de verkiezingen van dit voorjaar kregen zij 50 procent samen. Nu ontvangen de partijen 59 procent in een peiling dat gisteren werd gepubliceerd. De sociaal-democratische DP kreeg 23 procent in de verkiezingen, maar daalde in vier maanden naar 18,5 procent.

In Frankrijk laat Ipsos zien dat de Socialistische Partij, de PS, ooit een premierspartij waarvan de presidentskandidaten verkiezingen wonnen, de minste steun kreeg sinds de oprichting van de partij aan het begin van de twintigste eeuw. Uit metingen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei volgend jaar, blijkt dat de partij slechts 4 procent steun krijgt, wat zou betekenen dat de partij die in 2009 nog 31 EU-parlementariërs had, bij de volgende verkiezingen er geen één meer heeft.

Bron:

https://samtiden.nu/2018/07/s-rasar-i-matningar-i-europa/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Sociaal Democraten kelderen in peilingen in Europa

 1. Dood aan de sociaal-democraten. Leve Geert en Israël!

  Like

 2. Marhammed // juli 16, 2018 om 06:29 //

  Leftists are like Christoffer Columbus……when they leave they don’t know where they go , and when they arrive they don’t know where they are !

  Like

 3. Claasje Kater // juli 16, 2018 om 09:45 //

  Het gaat, weliswaar tergend langzaam, de goeie kant op. Hup AfD.
  PvdA, SPD en kameraden op naar de nul zetels!

  Like

 4. Mooi zo.
  Nu in Nederland de Portemonnee van de Ander aka Partij van de Afbraak aka Partij van de Asocialen aka Partij van de Armoede aka Partij van de Afgrond aka Partij van de Arabieren aka Partij van de Asielzoekers, Duivelsgebroed’666, Gruwelijk Slinksch, de vijfde colonne-bewegingen van erdogan de waanzinnige, geitenneukende tiran in Nederland, denk en nida en de Vereniging Van Dieven aka Volk Val Dood nog.

  Like

 5. Ik kan daar niet rouwig om zijn, maar ik weet wel zeker dat er binnen de eu gekeken zal worden hoe ze alle peilingen en uitslagen kunnen bewerken, of negeren, als het hen niet aanstaat of niet goed uitkomt. We zullen belazerd worden als we niet heeeel goed opletten.

  Like

 6. templars2017 // juli 17, 2018 om 16:56 //

  Momentum krijgen is één ding ,momentum houden is een ander…

  Like

 7. Rozen hebben doorns

  Like

 8. Kokkelkorn // november 5, 2018 om 20:55 //

  Laat dat links addergebroed een flink pak slaag krijgen, en het liefste op 0 zetels eindigen. Een grote zorg minder. De VVD en D66 met het CDA komen ook op de koffie. We moeten de verkiezingen goed in de gaten houden, want manipuleren ken de EU heel goed. Het zijn onze vernielers en bedriegers.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s