Nieuw

Veel Duitsers willen Amerikaanse soldaten uit het land gooien

Veel van de respondenten in een nieuw YouGov-onderzoek willen Duitsland bevrijden van de aanwezigheid van Amerikaanse strijdkrachten in het land.

42 procent van de Duitse respondenten in de recente opiniepeiling van YouGov wil de ongeveer 30.000 Amerikaanse soldaten in Duitsland eruit gooien. 21 procent gaf geen mening over de vraag, terwijl 37 procent wil dat ze in het land blijven.

Het onderzoek werd vorige week uitgevoerd in opdracht van het Duitse persbureau DPA en vond enkele dagen plaats voordat de Amerikaanse president in Brussel aankwam voor een NAVO-top.

Daarnaast bleek uit het onderzoek dat ongeveer 75 procent van de Duitsers zich verzette tegen de eis van Donald Trump dat elk NAVO-land zijn defensie-uitgaven zou moeten verhogen tot de afgesproken minstens twee procent van het bruto nationaal product (bnp). Duitsland is een van de vele andere NAVO-landen die te weinig geld uitgeven aan defensie.

Op hetzelfde moment dat het Duitse volk zijn wil in deze richting tot uitdrukking brengt, doen regeringen in andere landen het tegenovergestelde. Polen, bijvoorbeeld, heeft aangeboden om $ 2 miljard te betalen aan de Verenigde Staten voor de bouw van een permanente militaire basis binnen de grenzen van Polen, als onderdeel van een bredere strategie om de Russische agressie tegen te gaan, schrijft Ben Wolfgang voor de Washington Times, een tijdschrift van twijfelachtige status met sterke neoconservatieve opvattingen, eigendom van de religieuze Moon-sekte. Wolfgang schrijft ook dat Litouwen ook meer Amerikaanse militaire aanwezigheid wil.

Tijdens de NAVO-top richtte Trump zich op Duitsland en zei dat het land een klaploper is die gebruik maakt van het Amerikaanse leger zonder zijn deel van de kosten te betalen.

Het onderzoek onderstreept ook dat er een groeiende kloof is tussen de Verenigde Staten en Duitsland, evenals tussen de Verenigde Staten en andere NAVO-landen.

– Zij moeten de betalingen onmiddellijk verhogen. Duitsland is zo’n rijk land. Ze hebben het over de intentie om de financiering tegen 2030 iets te verhogen. Maar ze zouden de uitgaven onmiddellijk kunnen verhogen, morgen, zonder problemen. Ik denk dat het niet eerlijk is voor de Verenigde Staten. We moeten er dus iets aan doen, omdat we niet van plan zijn het te tolereren. Dat kunnen we niet. En het is verkeerd, zei Tromp.

Bron:

https://www.washingtontimes.com/news/2018/jul/12/plurality-germans-want-us-troops-out-their-country/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Veel Duitsers willen Amerikaanse soldaten uit het land gooien

 1. Groot gelijk, als Trump vind dat we onze eigen broek moeten op houden dan ook oprotten met die Amerikanen. Wij hebben ook nooit gevraagd of ze ons wilden bevrijden. Althans zo noemt de vorige generatie dat nog steeds. Was net als Rusland gewoon een inmenging in onze politiek. Rusland het Oostblok en Amerika het Westblok. Was echt puur politiek en niet omdat ze ons zielig vonden.

  Like

 2. Walther Woortman // juli 16, 2018 om 00:23 //

  Dankzij de Amerikanen, hebben wij hier in Europa al 70 jaar geen oorlog en toen dat in 40-45 begon, had dit nog niets met politiek te maken.
  Elk land moet zich gewoon houden aan hun afspraak, maar elk land in de EU schijnt schijt te hebben aan afspraken, dus Trump, laat ze hun eigen boontjes maar doppen als zo meteen de islamieten oprukken, hebben ze de Amerikanen weer hard nodig, maar verwacht dan ook geen hulp uit Amerika.

  Like

 3. Lord of Hosts // juli 16, 2018 om 07:51 //

  “Dankzij de Amerikanen, hebben wij hier in Europa al 70 jaar geen oorlog en toen dat in 40-45 begon, had dit nog niets met politiek te maken.”

  Ach Walther Woortman, het is; “Dank zij de Amerikanen en Britten werd Europa in chaos gestort. Dat heeft 64 miljoen mensenlevens gekost.”

  Zonder de actieve en financiële hulp uit de Verenigde Staten en Engeland aan Duitsland, kon de Tweede Wereldoorlog niet hebben plaatsgevonden, omdat Duitsland niet in de positie was om het leger met de modernste wapens te bewapenen. Duitsland was namelijk financieel en economisch failliet.

  De Verenigde Staten en Groot-Brittannië creëerden alle voorwaarden voor Duitsland om de USSR te vernietigen. Heel West Europa stond al economisch en politiek onder controle van VS/VK. P
  De Verenigde Staten en Groot-Brittannië, nog steeds 2 handen op een buik vergeet dat niet, moesten twee machten elimineren die hun wereldmacht en -machtiging niet toelieten om een werelddictaat te vestigen en van de arbeid van anderen en de rijkdom van anderen te leven. De afschaffing van Duitsland en de Sovjetunie zou de weg vrijmaken voor de VS/VK om de wereld te regeren.

  VS en VK hebben nooit kunnen overzien dat het verenigde Nazi-Leger, heel Europa was erbij betrokken (alle landen leverde het benodigde kanonnenvoer, Nederland zelfs 50.000 manschappen), in de pan gehakt zou worden.

  Duitsland moest zich voorbereiden om de Sovjet-Unie te veroveren, daarin werd niet alleen miljarden geïnvesteerd, maar ze kregen ook de specialisatie en de propaganda voor “de eenheid” van het volk.
  En het leger werd in 1939 losgelaten om de volgende strategische doelen van de Verenigde Staten te bereiken: wederzijdse vernietiging of aanzienlijke verzwakking van de USSR en Duitsland; Ondergeschiktheid van Europa aan de wil van de Verenigde Staten…
  Dit verklaart dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië pas op kwamen draven toen het Rode Leger de nazi’s overwonnen en zich richting west Europa manoeuvreerden. De economische en politieke macht over West-Europa, daar moesten ze genoegen mee nemen… De USSR politiek en economisch veroveren daar moest een nieuw strategie voor bedacht worden….

  Neen, WWII is nog steeds in volle gang. In de jaren 30 begon ook de anti-propaganda machine van Amerika op volle toeren te draaien, de hele wereld werd ermee besmet. Vandaag de dag zien we dezelfde strategie…

  O ja, nog even over de verplichte defensie-uitgaven, die de Navo-landen jaar in jaar uit moeten ophoesten.., miljarden per jaar gekiept in de oorlogsindustrie van de Amerikanen, zodat de Navo-soldaat met moderne AMERIKAANSE wapens gebruikt en ingezet kan worden om de belangen van de Amerikaanse heersers over de hele wereld veilig te stellen.

  En weer gaat Europa door Amerika gebruikt worden om de Russische bodemschatten en economie te veroveren. Niet als een verenigd Europees Nazi-Leger zoals toen, maar als een verenigd Europees Navo-Leger…. met dezelfde macht aan het roer….
  Het Brexit van de Britten is overduidelijk, zij willen samen met Amerika de taart verdelen; net als toen… “Make Amerika Great Again”

  Wat zou er gebeuren als Europa met die 4% van het BBP voor defensie-uitgaven, dat Amerika eist, Russische wapens zou kopen?
  Wat zou er gebeuren als Europa de Amerikaanse militaire basissen het land uitkiepert
  Het is zo ie zo van de zotte dat landen, op vrijwillige basis, permanent buitenlandse troepenmacht toelaten.

  Like

 4. paulzwueste // juli 16, 2018 om 19:11 //

  Allemaal dom-links gelul met het weg willen hebben van die Amerikaanse troepen.
  Mensen zijn zo dom.
  Die Amerikanen hebben we straks hard nodig om die vervloekte islam uit Duitsland te gooien.
  Daar al aan gedacht…?
  Nog commentaar?
  Ik zal je graag nog wat bijleren.
  Dus ik hoor het graag.
  Stelletje….

  Like

 5. Walther Woortman // juli 16, 2018 om 20:46 //

  Allemaal links gelul.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s