Nieuw

Topchef Zweedse spoorwegmaatschappij SJ ontslagen – niet voldoende “menselijk” naar de smaak van SJ

Een senior hoofd van SJ gebruikte de uitdrukking “kindermakaken” toen hij op Facebook debatteerde over de zogenaamde onbegeleide Afghaanse vluchtelingkinderen. Hierdoor heeft hij zijn baan bij SJ moeten achtergelaten, schrijft Resumé.

Het was in de context van een Facebook-discussie over de 9.000 Afghaanse mannen die zich als minderjarigen voordoen en zonder asielredenen van de rood-groene regering in Zweden mogen blijven dat de hoge SJ-chef de term “kindermakaken” gebruikte.

“Nauwelijks. Kindermakaken zonder asielreden die miljarden kosten, ik kan andere manieren bedenken om het geld te gebruiken”, schreef hij in de discussie.

Aan ETC verklaart de SJ-manager de opmerking als volgt:

– Dit is gebaseerd op het feit dat vier van de vijf bij medische leeftijdtests als volwassen zijn vastgesteld. Dat wil zeggen dat men geen kind is .

Hij zou echter spijt krijgen van deze post.

Ongeveer een maand geleden verliet de man zijn arbeidsopdracht. Dit omdat zijn opvattingen onaanvaardbaar waren.

Monica Berglund, adjunct-directeur communicatie bij SJ, bevestigt volgens Resumé dat het “onmogelijk” is om dergelijke waarden te hebben en te blijven werken bij SJ. Volgens haar wordt het bedrijf gekenmerkt door een “menselijke” waardebasis die niet overeenkomt met wat de man schreef.

Het was echter de man zelf die ervoor koos om de werkplek te verlaten, omdat het de “minst slechte” optie was.

De voormalige SJ-chef verklaart nu dat hij spijt heeft dat hij de “onbegeleide” voor kindermakaken heeft genoemd.

– Het is iets waar ik erg spijt van heb, het is een kleinerend begrip, zei hij.

Bron:

http://www.friatider.se/sj-chef-f-rlorar-jobbet-sade-barnlajvare-om-ensamkommande

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Topchef Zweedse spoorwegmaatschappij SJ ontslagen – niet voldoende “menselijk” naar de smaak van SJ

  1. Scrutinizer // juli 15, 2018 om 12:12 //

    Leuke anecdote.
    In Antwerpen werden in de jaren ’70 Marokannen zo systematische Makakken genoemd, dat ik als kind dacht dat die woorden synoniemen waren. Ik denk dat ik al een jaar of 12 was, toen ik er achter kwam dat makakken een apensoort was. Serieus: ik had geen idee. Ik besefte niet eens dat men de naam van een apansoort als scheldwoord voor deze bevolkigsgroep gebruikte, ik dacht ECHT dat het synoniemen waren, waarbij de ene term weliswaar minder vriendelijk klonk (zoals Moffen i.p.v. Duitsers) maar ik wist totaal niet dat het een diersoort betrof. Tegenwoordig, ca. 40 jaar later, hoor je het woord nog wel maar niet meer zo frequent en vooral niet zo systematisch als destijds.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s