Nieuw

Mot tussen Salvini en Macron – Salvini naar Moskou om Kroatië aan te moedigen tegen het Franse omvolkingselftal

In de EU heerst een ondergangs-stemming. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is tegen Frankrijk omdat hij niet wil dat zijn “president Emmanuel Macron met vreugde springt”. Hij gaat helemaal naar Rusland om te hopen op een mogelijke nederlaag voor zijn buurland. De Fransen spelen Kroatië in Moskou op zondag om 17.00 uur.

De verdeling binnen de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede, de EU, is waarschijnlijk nog nooit zo diep geweest. Nieuw is dat voetbal nu gebruikt wordt voor de vijandelijkheden. Salvini maakt geen geheim van zijn afkeer van Frankrijk. Macron had onlangs scherpe kritiek geuit op Italië vanwege zijn restrictieve vluchtelingenbeleid. De morele lessen van de Franse president veroorzaakte een golf van verontwaardiging in Rome.

De leider van de Lega zei nu: “Ik heb een politieke en sportieve missie voor me: ik zal de finale bijwonen en hopen op de nederlaag van Frankrijk. “Ik heb geen zin om de Franse president Emmanuel Macron een vreugdedansje te zien doen”.

Bij de topontmoeting van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU-landen in Innsbruck poseerde de Italiaanse vicepremier afgelopen donderdag met zijn Kroatische collega Drazen Bosnjakovic voor de fotografen. Die droeg een shirt van het nationale voetbalelftal van Kroatië.

De afkeer van Frankrijk gaat inmiddels echter door heel Italië. Volgens een peiling van de krant “Corriere della Sera” hoopt 90% van de geënquêteerden op een overwinning van de Kroaten.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/15/zoff-salvini-macron/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Mot tussen Salvini en Macron – Salvini naar Moskou om Kroatië aan te moedigen tegen het Franse omvolkingselftal

 1. Ook een excuus om met je reet bij de WK-finale te zijn.

  Like

 2. polderboy // juli 15, 2018 om 18:21 //

  Trouwens knap van het kleine Kroatië, met 4 miljoen inwoners, dat aardig standhoudt tegen het grote Afrikaanse continent, dat in een voetbal elftal onder Franse vlag speelt.

  Like

 3. skeeter // juli 15, 2018 om 18:31 //

  No shit, polderboy, het hele voetbal intereseert me niets maar in dit geval gaan we voor het blanke team.

  Like

 4. Claasje Kater // juli 15, 2018 om 18:33 //

  Geinig T-shirt

  Liked by 1 persoon

 5. Like

 6. Von Puffelen // juli 15, 2018 om 23:04 //

  “Weet je hoeveel Afrikaanse landen nog steeds koloniale belasting betalen aan Frankrijk sinds hun onafhankelijkheid tot vandaag!

  Toen Sékou Touré van Guinee in 1958 besloot het Franse koloniale imperium te verlaten en koos voor nationale onafhankelijkheid, werd de Franse koloniale elite in Parijs zo laaiend, en in een historische daad van woede vernietigde de Franse regering in Guinee alles in het land wat stond voor wat zij de voordelen van Franse kolonisatie noemden.

  Drieduizend Fransen verlieten het land, waarbij zij al hun eigendommen meenamen en alles vernielden wat vast zat: scholen, crèches, publieke regeringsgebouwen werden verpulverd; auto’s, boeken, medicijnen, onderzoeksinstrumenten, tractors werden vermorzeld en gesaboteerd; paarden, koeien in de boerderijen werden gedood, en voedsel in pakhuizen werd verbrand of vergiftigd.

  Het doel van deze uitzinnige daad was om een duidelijk signaal te sturen naar alle andere koloniën dat de consequenties voor het verwerpen van Frankrijk zeer hoog zouden zijn.

  Langzaam verspreidde zich angst door de Afrikaanse elite, en na de gebeurtenissen in Guinee vond niemand ooit de moed om het voorbeeld van Sékou Touré te volgen, wiens slogan was “We verkiezen vrijheid in armoede boven rijkdom in slavernij.” Sylvanus Olympio, de eerste president van de republiek Togo, een klein land in West-Afrika, vond een oplossing halverwege met de Fransen.

  Hij wilde niet dat zijn land een Frans gebiedsdeel zou blijven, daarom weigerde hij het kolonisatie-voortzettings-pact te ondertekenen dat de Gaulle voorstelde, maar stemde in om een jaarlijkse schuld aan Frankrijk te betalen voor de zogenoemde voordelen die Togo ontving van Franse kolonisatie.

  Het was de enige voorwaarde waaronder de Fransen het land niet zouden vernietigen voor vertrek. Echter, het bedrag dat werd geschat door Frankrijk was zo groot dat de terugbetaling van de zogenoemde “koloniale schuld” in 1963 40% van het landelijke budget benaderde.

  De financiële situatie van het onlangs zelfstandig geworden Togo was erg instabiel, daarom besloot Olympio, met het doel om uit de situatie te geraken, uit de Franse koloniale munt FCFA te stappen (de Franc voor Franse Afrikaanse koloniën), en land’s eigen munt uit te geven.

  Op januari 1963, drie dagen nadat hij was begonnen de eigen munt van zijn land te drukken, vermoordde een ploeg van ongeletterde soldaten gesteund door Frankrijk de eerste verkozen president van het nieuw zelfstandige Afrika. Olympio werd vermoord door een ex-legersergeant uit het Franse Legioen genaamd Etienne Gnassingbe die naar veronderstelling een premie van $612 van de lokale Franse ambassade heeft ontvangen voor de huurmoord.

  De droom van Olympio was een zelfstandig en zelfvoorzienend en zelfredzaam land op te bouwen. Maar het idee stond de Fransen niet aan.”

  De link valt niet te plaatsen, ook niet met spaties
  zaplog/article/neo_kolonialisme_14_afrikaanse_landen_en_de_uitbuiting_door_frankrijk

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s