Nieuw

May dreigt met “helemaal geen Brexit”

De politieke overleving van de Britse premier Theresa May hangt af van het “zachte” Brexitplan” wat ze heeft gepresenteerd. Will ze slagen, moet ze de druk van zowel de EU als de meer onbuigzame Brexit-voorstanders binnen haar eigen partij hanteren. In de komende week wordt verwacht dat de vertrekkende minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson de druk zal verhogen met een confronterende toespraak in het Lagerhuis.

De afgelopen week was op zijn minst gezegd turbulent voor Theresa May is. Op zondag is haar Brexit-minister David Davis afgetreden en op maandag haar minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson – beiden met verwijzing naar haar “zachte” Brexit-voorstel. Sindsdien wordt ze geplaagd door onnoegen in haar eigen partij.

De kwestie werd niet minder dramatisch door de Amerikaanse president, Donald Trump, die deze week het Verenigd Koninkrijk bezocht, May’s onderhandelingstactiek met de EU afkraakte en zei dat dit het Verenigd Koninkrijk een gunstige onderhandelingspositie met de Verenigde Staten zou kunnen kosten. Hij zou onder andere hebben voorgesteld om de EU voor het gerecht te slepen in plaats van te onderhandelen.

Trump voerde de druk op May ook nog verder op door te speculeren dat Johnson, de vertrekkende minister van Buitenlandse Zaken, een uitstekende minister-president zou zijn.

Met slechts negen maanden te gaan tot aan de geplande EU-exit, 29 maart 2019, voelde Theresa May zich vandaag gedwongen om in het offensief te gaan. In een direct antwoord op haar critici in The Mail on Sunday positioneert zich zowel tegen Brussel als haar critici thuis.

Ze beweert dat ze niet zal terugkomen van de eisen waar haar regering het eens is over geworden, gelijktijdig waarschuwt ze dat het saboteren van haar voorstel een situatie kan creëren die ervoor zorgt dat de Britten helemaal geen Brexit hebben.

Jacob Rees-Mogg, de leider van de harde lijn Brexit-voorstanders binnen de conservatieve partij en bekend staat voor zijn evenwichtige manier om tegenstanders te bekritiseren, beschuldigd vandaag May de Brexit-kiezers te verraden:

– Ze heeft altijd al een “zachte” Brexit gewild. Misschien hadden we eerder moeten beseffen dat iemand die in de EU wilde blijven, nooit van gedachten verandert.

Op woensdag houdt Boris Johnson zijn aftreden-toespraak in het Lagerhuis, waarin hij naar naar verwachting zowel zijn vertrek als de regering en het Brexit-werk van May in harde woorden zal becommentariëren. Volgens sommigen is dit de opmaat naar een couppoging op Theresa May om haar te vervangen door een partijvoorzitter en premier die al een uitgesproken “harde” Brexit-lijn vanaf het begin voorstond.

Bron:

http://www.friatider.se/may-hotar-med-ingen-brexit-alls

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on May dreigt met “helemaal geen Brexit”

 1. Geen brexit geen usa handelsverdrag dat gaat de uk de kop kosten ook geen Ru handelsverdrag kon wel eens einde EU zijn

  Like

 2. skeeter // juli 15, 2018 om 22:15 //

  typische lapzwans draai gedoe van May, zeker van de zelfde worp als rutte

  Like

 3. antiislamnu // juli 15, 2018 om 22:22 //

  Hoe dom kan je sowieso zijn om iemand die tegen brexit was de leiding te geven van de onderhandelingen tot uittreding met de e.u .
  Dan vraag je ook wel zelf om problemen toch😊

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s