Nieuw

Mainstream media verzwijgen OPCW-rapport over chemische aanval in Syrië

(CCO Public Domain) © OPCW

De zogenaamde aanval met het gifgas Sarine, die de Syrische regering volgens de westerse media in april in Ghouta uitvoerde, kan niet worden gekoppeld aan de Syrische regering. Bovendien zijn er geen aanwijzingen dat Sarin überhaupt ter plekke is gebruikt, volgens een recent VN-rapport, dat door de westerse media wordt achtergehouden.

Volgens Nyhetsbanken (Nieuwsbank) lagen de beschuldigingen van een Saris-aanval in Ghouta aan de basis van de raketaanval die de VS op 15 april op Syrische regeringsfaciliteiten hebben uitgevoerd om het land te straffen voor het gebruik van chemische wapens.

Maar VN’s Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, OPCW, uitgezonden naar Syrië om bewijs te vinden voor de gifaanval, schrijft in haar rapport dat sporen van Sarin volledig ontbreken op de plek.

Het enige wat OPCW heeft gevonden zij twee chloorgas-containers, één die blijkbaar ongeschonden is en één die beschadigd is aangetroffen met sporen van explosieven. De laatste was naast een krater in een dak geplaatst, maar het is niet opgehelderd dat deze op zijn plaats was toen de krater werd gemaakt en het is niet mogelijk om de chloorhouders aan de overheid te binden, volgens het rapport van OPCW.

Er zijn geen sporen van Sarin of andere op fosfor gebaseerde zenuwgassen gevonden in de omgeving of in plasmamonsters van de vermeende verwondingen.

In wezen is de belangrijkste conclusie van het rapport dat OPCW niet heeft kunnen uitsluiten dat de vermeende aanval is geconstrueerd in een poging een gasaanval te simuleren die nooit heeft plaatsgevonden, schrijft Nyhetsbanken.

Bron:

https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/S_series/2018/en/s-1645-2018_e_.pdf

http://www.nyhetsbanken.se/2018/07/meida-morkar-opcw-rapport-om-douma.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s