Nieuw

Open grenzen NGO-personeel verkrachtte kinderen tijdens het werken in het buitenland

© Wikimedia

Door armoe getroffen kinderen in derdewereldlanden zijn slachtoffer geworden van groepsverkrachting en seksueel misbruik door personeel van NGO’s voor buitenlandse hulp, zo hebben parlementsleden vernomen.

De Commissie Internationale Ontwikkelingssamenwerking heeft gehoord hoe kinderen tien jaar geleden hebben onthuld dat ze werden misbruikt door mannen in vredeskampen terwijl hun familie’s machteloos stonden.

Corinna Csáky, een consultant voor kinderontwikkeling die in 2008 onderzoek deed naar kindermisbruik door humanitair personeel en vredesbewaarders van Save the Children, zei dat zowel lokale als internationale hulpverleners betrokken waren bij de seksuele uitbuiting van kinderen.

Aan parlementsleden die onderzoek deden naar uitbuiting in de liefdadigheidssector werd verteld hoe uit het onderzoek bleek dat de daders op de meest kwetsbaren aasden en dat de slachtoffers vaak “buiten het systeem” vielen – niet geregistreerd voor onderwijs, humanitaire hulp of andere diensten.

– Deze kinderen zijn vaak alleen. Ze zijn gescheiden van hun families. Zij leven in extreme armoede. Zonder de bescherming en de steun van families, gebruiken velen van hen transactie-seks om te overleven, verklaarde Csáky.

Parlementsleden hoorden uit het verslag, getiteld “No One To Turn To”, hoe een dakloos meisje in Haïti door een “groep mensen die besloten hadden om geld op haar te verdienen”, werd overgebracht naar “een man die voor een NGO werkt”.

– Hij gaf haar een Amerikaanse dollar en het meisje was blij om het geld te zien. Het was twee uur ’s ochtends. De man nam haar mee en verkrachtte haar. ’s Ochtends kon het meisje niet lopen, aldus een jonge klokkenluider.

De getuigenissen die aan de commissie werden gegeven omvatte ook bewijsmateriaal van een 14-jarigen jongen die had beschreven hoe hij en zijn vrienden iin het vredeshandhavingskamp gingen werken om “geld te verdienen om onze families helpen”.

– Soms vragen ze ons om meisjes te vinden, vooral van onze leeftijd. Vaak deelden tussen de acht en tien mannen twee of drie meisjes Zij gebruiken ook hun mobiele telefoons om de meisjes te filmen, openbaarde de jongen.

Een jong meisje in Haïti had verklaard dat “de mensen die ons verkrachten en de mensen op kantoor dezelfde mensen zijn”, zei mevrouw Csáky, en verklaarde tegen de commissie dat het merendeel van de mishandelingen niet wordt gemeld omdat de slachtoffers “bang zijn voor vergelding”.

Save the Children, dat vorig jaar werd beschuldigd van het werken met criminele bendes die migranten naar Europa smokkelen, is onder streng toezicht gesteld te midden van beschuldigingen dat de pro-open grens-NGO er niet in is geslaagd om claims van seksueel wangedrag door personeel, waaronder voormalig bedrijfsleider Justin Forsyth en voormalig beleidsdirecteur Brendan Cox – weduwe van wijlen Jo Cox, naar behoren te onderzoeken.

Als gevolg van de controverse heeft de organisatie zich teruggetrokken uit de biedingen van de overheid en heeft aangekondigd dat zij verwacht dat de inkomsten dit jaar met meer dan £ 67 miljoen zullen dalen.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/07/14/open-borders-ngo-staff-raped-children-working-abroad/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.109 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Open grenzen NGO-personeel verkrachtte kinderen tijdens het werken in het buitenland

  1. Vroeger gingen dit soort mensen naar Thailand voor sex-vakanties. Tegenwoordig worden ze kennelijk lid van een NGO. Lekker hoor!

    En daarbij samen werken met criminele bendes? Heerlijk!!

    Och, het verbaast me allemaal niets en past volledig in het plaatje wat ik al van deze wereldverbeteraars had.

    Volgende onderwerp, wel graag iets met nieuwswaarde deze keer.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s