Nieuw

Zwembaden mogen boerkini niet verbieden oordeelt rechter. Francken reageert: “Weg ermee”

In twee vonnissen heeft de Gentse rechtbank het boerkiniverbod in twee zwembaden vernietigd. Zwemmen in boerkini verbieden “vanwege de hygiëne” of “om veiligheidsredenen” is niet gerechtvaardigd, want de overheid zelf heeft wetenschappelijk bewijs ­geleverd dat zich op beide vlakken geen enkel probleem stelt, luidt het oordeel. De N-VA reageert als door een wesp gestoken op het vonnis.

Het gemeentelijk zwembadcomplex Ter Wallen in Merelbeke en het stedelijk zwembad Van Eyck in Gent mogen moslima’s niet langer ver­bieden om een boerkini te dragen. De zwembaden in kwestie moeten hun reglement onmiddellijk aanpassen, zelfs als er de komende dagen hoger beroep wordt aangetekend. De moslima’s die de zaak voor de rechter brachten, hebben recht op een morele schadevergoeding.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/zwembaden-mogen-boerkini-niet-verbieden-oordeelt-rechter-francken-reageert-weg-ermee~a5ceeac5/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zwembaden mogen boerkini niet verbieden oordeelt rechter. Francken reageert: “Weg ermee”

 1. Het verraderlijke in het toestaan van het zwemmen in boerkini voor vrouwen is, dat naarmate de islamisering van het land toeneemt, ALLE vrouwen en meisjes verplicht worden gesteld om in die kleding te zwemmen.
  Dat gebiedt immers de Sharia wetgeving.

  De volgende stap zal mogelijk zijn dat, volgens dezelfde wetgeving, ook de mannen zich in lange “jurken” in het zwembad zullen kleden.

  https://www.facebook.com/Verenigdeuropa/?modal=admin_todo_tour

  (deze reactie ook geplaatst onder artikel van hln.be)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s